Pe aceeași temă
Acest consiliu de administratie este provizoriu, el activand cel mult 6 luni, pana la alegerea prin concurs a unor noi administratori. Spre deosebire de vechiul consiliu, cel nou este compus din 7 membri, 6 numiti de consilierii generali si un reprezentant al Ministerului de Finante.
Grupurile politice aflate in opozitie au reclamat faptul ca primarul general Gabriela Firea nu a pus la dispozitia consilierilor CV-urile persoanelor propuse in aceasta functie. Dupa ce consilierii au protestat, CV-urile nominalizatilor au fost distribuite in sala de Consiliu General, informeaza Hotnews.ro.
Cine sunt noi membri ai CA al RADET
Nicolae Rotileanu este de profesie inginer, a terminat Facultatea de Electrotehnica si Universitatea Nationala de Aparare Carol I - Colegiul National de Aparare.
Acesta a mai fost membru in consiliul de administratie la: Loteria Romana, Hidroelectrica, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Fondul Proprietatea si secretar de stat in 2008. Vezi aici CV-ul.
Marian Dobrin este de profesie inginer, a terminat Facultatea Energetica, Universitatea Politehnica Timisoara. Acesta este in prezent Sef Sectie Studii si Finantare Proiecte - Departamentul Inginerie in cadrul Institutului de Studii si Proiectari Energetice, presedinte al Societatii de Termoenergetica si Termoficare din Romania si membru al Consiliului National Roman pentru Consiliul Mondial al Energiei.
Chirita Sorin este consilier al Gabrielei Firea pe atragere de fonduri europene. Sorin Chirita s-a nascut in Constanta, judetul Constanta, la data de 20 mai 1978. Este licentiat in management, psihologie si drept. Absolvent de masterat in management.
Intre anii 2000 si 2016 a fost director general (Presedinte) al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, director executiv al Centrului pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala si Coordonator al Polulului National de Crestere Constanta. Din 1 aprile 2016 - Coordonator Dezvoltare Urbana - Regiunea Sud-Est.
Calin Anastasiu a absolvit Facultatea de Constructii industriale si Civile Bucuresti. Acesta a lucrart in domeniul pentru care s-a pregatit intre 1975-1985, apoi a fost director Tehnic la Intreprinderea de Apa-Canal Bucuresti, intre 1992-2001 administrator si director executiv pe tara a societatilor foldingului francez SIIF Energie Romania, apoi administrator a societatii de consultanta AAA GENERAL Consult. Din 2008 s-a pensionat, iar in perioada decembrie 2015-iunie 2016 a fost consilier al primarului Razvan Sava.
Cretu Claudiu este licentiat in teologie si drept la Academia de Poltie AI Cuza. Acesta a fost intre 2014 si 2016 Director Control, Managementul Calitatii si Mediu la RADET BUcuresti, iar in perioada martie-iunie 2016 consilier al directorului general RADET.
Virgil Paun este de profesie inginer, cu doctorat in inginerie termica, iar in perioada 2002-2011 a fost inginer la RADET.
De ce si-a dat demisia fostul consiliu de administratie
Fostul consiliu de administratie, compus din Gabriel Dumitrascu, Alin Chitu, Antonel Tanase, Marian Agiu, Cristian Petescu, Andreea Mihaela Miu, si-a dat demisia saptamana trecuta.
"Luati demisiile noastre ca pe un semnal, daca vreti. Este anuntul de cod rosu pentru termoficarea Bucurestiului. Iar acest cod rosu poate sa apara oricand daca sistemul va fi supus acelorasi presiuni venite de la grupurile de interese legitime sau ilegitime. (...) Este ultimul gest pe care il puteam face pentru a atrage atentia asupra gravitatii situatiei in care se afla RADET", a declarat Presedintele CA, Gabriel Dumitrascu.
Presedintele CA RADET a explicat ca printre motivele care au dus la luarea acestei decizii se afla blocajul de comunicare si de solutionare a problemelor intre RADET, pe de o parte si Primaria Capitalei si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pe de alta parte, problema fiind in aparatul de lucru al Primariei Municipiului Bucuresti, dar si cererea expresa a viceprimarului Aurelian Badulescu din perioada cand acesta a asigurat interimatul functiei de primar general.
"Vreau sa atrag atentia Primarului General ca fraternizarea Directorului General ELCEN cu interesele Primariei Municipiului Bucuresti nu o privesc ca pe un demers constructiv. Am motive suficiente sa spun ca de fapt este <>, dar care tinde sa se transforme in foarte scurt timp intr-un <> pentru termoficarea Bucurestiului", a aratat Gabriel Dumitrascu.
Presedintele si membrii CA RADET au fost numiti in functii, prin hotararea 35/2015 adoptata de consilierii generali in data de 18 februarie 2015.
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat ca acestia si-au dat demisia dupa ce aceasta a spus ca va face un audit la RADET.
"Acestia si-au dat demisia cand i-am informat ca urmeaza un audit si cand au auzit ca daca ar fi demisi pe criteriu de prost management, nu ar mai fi putut face parte din alte consilii de administratie", a explicat primarul General.