Raluca Turcan: PSD a confirmat astăzi, prin vot, că Tudorel Toader nu-şi face datoria

E.b. | 13.09.2017

Raluca Turcan, liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, Raluca, a declarat că, în Birourile permanente reunite ale Parlamentului, PSD a confirmat că ministrul Justiției nu și-a făcut datoria.

Pe aceeași temă

 

 

Dovada ar fi că a solicitat înființarea comisiei speciale care să pună în acord deciziile CCR cu textul Codului penal.

 

"Astăzi, PSD a confirmat prin vot că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu și-a făcut datoria. În Birourile permanente reunite, PSD și ALDE au solicitat să înființeze o comisie specială în Parlamentul României care să pună în acord deciziile Curții Constituționale cu textul Codului penal. Aceasta a fost prima declarație pe care a făcut-o ministrul Justiției la preluarea mandatului și a fost un angajament pe care și l-a asumat în calitate de ministru. 

 

După luni de zile în care a tergiversat luarea unor măsuri și pe problema condițiilor din penitenciare și pe situația de dezacord care există în momentul de față între Codul penal și deciziile CCR, astăzi vedem cum în Parlament ministrul Justiției primește un vot de blam. Ca atare, PNL a solicitat ca odată cu acest vot de blam dat în Bpr să existe și un vot de blam prin susținerea moțiunii pe Justiție pe care PNL și USR au inițiat-o. Este o recunoaștere a incapacității de a lua decizii pentru buna funcționare a sistemului de Justiție. Este, de asemenea, o recunoaștere că ministrul Justiției, Tudorel Toader, are cu totul și cu totul alte preocupări în fruntea ministerului", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului, ciată de Agerpres.

 

Ea a adăugat că Ministerul Justiției trebuie să urmărească îmbunătățirea capacității administrative din acest domeniu, astfel încât Justiția să servească cetățenii.

 

"Ministerul Justiției nu trebuie să conducă la politizarea unor instituții prin care dreptatea să se așeze de partea celor privilegiați. Ca atare, PNL solicită din nou demisia ministrului Justiției. Ar fi un gest firesc, un gest prin care recunoaște că unica preocupare este politizarea acestui sistem, executarea prin Ministerul Justiției pe de o parte a intereselor pe care o mare parte dintre persoanele certate cu legea din PSD și ALDE le au și, pe de altă parte, de intimidare a Opoziției'', a arătat Turcan. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22