Pe aceeași temă
În textul rezoluției adoptate cu mult entuziasm, în unanimitate, de către participanții la Biroul Politic Național al PNL, se arată că „evoluțiile din ultimele 9 luni au confirmat nu doar angajamentul cât și succesul său”.
Rareș Bogdan a mai transmis USR PLUS că „adversarii politici nu sunt în coaliție, ci în afara ei”:
„Au participat peste 70% din membrii BPN și s-a votat în unanimitate susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru. Evoluțiile din ultimele 9 luni au confirmat nu doar angajamentul cât și succesul său. Reușitele României de la creșterea economică record la fondurile pentru investiții vorbesc despre buna guvernare a cabinetului Cîțu. Trebuie nu doar să continuăm în aceeași manieră, ci să accelerăm reformele. Programul Anghel Saligny nu este despre ambiții, ci despre dorința ca autoritățile locale să aibă acces la condiții moderne. Obiectivul nostru e să ridicăm întreaga Românie. Adversarii politici nu sunt în coaliție, ci în afara ei”, a declarat, Rareș Bogdan, joi.
„Considerăm că ce s-a întâmplat ieri și azi dimineață, declarațiile, unele dintre ele, ușor mai radicale ale partenerilor noștri au necesitat acest BPN pentru a arăta susținerea pe care se bazează Florin Cîțu”, a mai spus Bogdan.
USR PLUS: Cîțu trebuie să facă un pas în spate
De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, spune că premierul “și-a dovedit limitele, a dovedit că a folosit abuziv puterea cu care a fost învestit de această coaliție” și cere PNL să facă o nouă propunere de premier. Moșteanu a afirmat că vineri va avea loc o ședință a coaliției și nu exclude susținerea lui Ludovic Orban ca premier, cu care are o colaborare foarte bună.
„Poziția USR PLUS este foarte clară și fermă. Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliție. În momentul acesta Cabinetul Cîțu funcționează fără o susținere majoritară parlamentară.
Am cerut coaliției o întâlnire în cursul zilei de azi. Ceilalți lideri ai coaliției au diverse agende, nu a fost posibilă. Înțelegem că mâine ne vom întâlni în ședința coaliției în care premierul Cîțu trebuie să înțeleagă să facă un pas în spate. Și-a dovedit limitele, a dovedit că a folosit abuziv puterea cu care a fost învestit de această coaliție și cerem PNL să facă o nouă propunere de premier.
Vrem să continuăm această coaliție de guvernare, în această structură, cu această structură ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, să facem tot felul de trocuri.
Dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament”, a declarat Moșteanu în replică la afirmațiile optimiste ale lui Rareș Bogdan.
Context
Florin Cîțu a primit, joi dimineață, votul unanim al conducerii PNL pentru a rămâne în funcția de prim-ministru. 54 de voturi au fost exprimate, din 54 de lideri liberali prezenți. Chiar și Ilie Bolojan, liderul de la Oradea, un contestatar al premierului, a spus în ședință că îl susține pe acesta.
De altfel, Orban a ținut să facă declarații în timp ce Florin Cîțu se afla în ședință cu cei din PNL, pentru a contesta legitimitatea acestei reuniuni.
„Am decis să nu particip la această ședință despre care nu am fost informat, nu am putut să verific îndeplinirea condițiilor statutare de convocare. Președintele partidului este garantul respectării statutului și atâta timp cât eu nu am toate informațiile necesare cu privire la convocarea unui for statutar al PNL, nu pot să știu dacă este statutar sau nu”, a spus Orban.
USR PLUS a decis miercuri seara să-i retragă lui Cîțu sprijinul politic și a anunțat că, în cazul în care PNL nu va veni cu o altă propunere pentru funcția de prim ministru, partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș va depune moțiune de cenzură.