Pe aceeași temă
Sindicatul Bugetarilor SED LEX cere demisia senatorului Florin Cîțu după ce liberalul a spus că bugetarii ar trebui să renunțe la vouchere, sporuri și pensii speciale și că aceștia au câștiguri duble față de cele din sectorul privat.
"Biroul Executiv al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX este obligat sa completeze solicitarile de reorganizare a sectorului public pe care domnul Florin Citu le propune ca masuri ale Partidului National Liberal, in situatia in care ajunge la guvernare, respectiv:
1) Respectarea vointei populare exprimata prin referendum si micsorarea numarului de parlamentari la maxim 300 din cei 540 cat sunt in prezent.
2) Respectarea vointei poporului de a limita activitatea parlamentara la o singura camera.
3) Retragerea din sectorul bugetar a tuturor 'pilelor', relatiilor celor din partidul pe care il reprezinta si care au fost adusi fortat in sectorul 'bugetar', asa cum il numeste dansul, fara a intelege insa foarte clar ce inseamna sectorul bugetar.
4) Luarea de masuri impotriva colegilor care, in perioada in care s-au aflat la conducere, nu au reusit sa realizeze o autostrada, nu au reusit reducerea niciunei taxe, dimpotriva acum suntem in situatia in care renuntam la taxele care au fost introduse pe timpul guvernarii PNL", au transmis reprezentantii SED LEX, printr-un comunicat de presa remis miercuri.
Sindicaliștii susțin că, în cazul în care prevederile menționate nu ar mai fi respectate, nici liberalul Cîțu nu ar mai putea fi senator.
"Domnule Florin Citu, daca toate cele de mai sus ar fi fost respectate, dumneavoastra nu ati mai fi fost senator acum si nici nu ar mai fi trebuit sa detineti o functie in statul roman vreodata. Nici macar nu ati avut curiozitatea sa faceti o analiza in ceea ce priveste impactul introducerii tichetelor de vacanta asupra industriei hoteliere si dezvoltarii acestui segment de activitate. Cat de lipsit de caracter sa fii dupa ce ani de zile ai condus Romania, ai luat masuri care ne-au adus in aceasta situatie, sa vii acum sa critici ce ati distrus cu buna stiinta in tara asta in ultima perioada", a precizat sindicatul, in comunicatul de presa.
Sindocaliștii susțin că liberalul i-ar fi jingnit pe toți bugetarii aflați în diverse instituții și domenii de activitate și că ar trebui să-și dea demisia din parlament.
"Domnul senator, institutiile bugetare din Romania inseamna sistemul sanatatii (medici, asistente etc), sistemul de invatamant (profesori, educatori etc), sistemul de ordine publica si siguranta nationala (armata, politie, jandarmerie etc), sistemul administratiei publice (ministere, primarii etc), care lucreaza pe baza legilor pe care dumneavoastra le aprobati. Deoarece din necunoastere ati jignit foarte multi conationali care isi fac treaba in domeniile pentru care sunt pregatiti, ar fi bine sa va dati demisia imediat din functia de senator al Romaniei. Si nu uitati, sunteti platit din taxele si impozitele romanilor. Gata cu dezmatul public, sa-i punem capat! Dati-va demisia din functia pe care o detineti!", a conchis sursa mentionata.
Și Europol a publicat pe Facebook o fotografie cu un polițist rănit, cam burtos, rănit în timpul programului de lucru, pentru ca ”nesimțitul de parlamentar” Cîțu să vadă pentru ce primesc polițiștii un salariu de 3.700 de lei pe lună.
”Imaginea asta e pentru nesimțițul de parlamentar Florin Cîțu, pe care îl rugăm să vadă pentru ce primesc polițiștii un salariu "uriaș" de 2300-3000 lei/lună.
Colegul nostru din cadrul Serviciului Rutier Maramureș a fost spulberat în timp ce se afla în misiune de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice.Acesta are un picior rupt şi multiple traumatisme”, au scris sindicaliștii de la Europol pe pagina de Facebook a asociației sindicale.
Replica cititorilor paginii nu a întârziat să apară, aceștia amintindu-le sindicaliștilor de lipsa de reacție a polițiștilor în cazul Caracal și în cazul de la Galați, al unei minore plină de sânge, aflată în stradă și la care polițiștii priveau impasibili din autoturismul confortabil al poliției.
Senatorul PNL Florin Cîțu a criticat salariile din sistemul bugetar, arătând că acestea sunt duble față de cele din sistemul privat.