Pe aceeași temă
Rădulescu a declarat recent că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou.
Potrivit unor surselor juridice citate News.ro, în urmă cu aproximativ două săptămâni, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Cătălin Rădulescu atât acuzaţia, cât şi faptul că are calitatea de suspect.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu şi a deschis în 14 martie dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului Cătălin Rădulescu, suspendat şase luni din PSD. Iniţial, procurorii au făcut cercetări in rem, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Cătălin Rădulescu a fost, în 15 martie, la Parchetul instanţei supreme, atunci fiind audiat în calitate de martor, în condiţiile în care ancheta era în faza cercetărilor in rem.
După declaraţiile lui Cătălin Rădulescu că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou, trei persoane din judeţul Argeş au solicitat Parchetului Curţii de Apel Piteşti să se autosesizeze. Parchetul Curţii de Apel Piteşti a trimis atunci sesizările la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Şi Poliţia Judeţeană Argeş s-a autosesizat după declaraţiile lui Rădulescu, fiind făcute verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.
Permisul de port-armă, anulat
Poliţiştii argeşeni au anulat, în 17 martie, permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuinţa acestuia, modul în care sunt deţinute armele şi au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.
Acasă la deputatul Constantin Rădulescu au fost descoperite arma de vânătoare pe care acesta o deţinea în mod legal, precum şi arma de tip AKM pe care palamentarul o ţinea ca armă de colecţie, care este funcţională, dar pentru care deputatul nu are drept de a deţine muniţie şi pe care trebuia să o asigure cu o piedică în zona trăgaciului. Faptul că arma nu a fost asigurată corespunzător este şi motivul aplicării amenzii de 2.500 de lei.
"Sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat"
Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus în 13 martie, într-un interviu pentru Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: "De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.
Mai mult, el spunea că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: "Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."
O zi mai târziu, Rădulescu a declarat că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. El a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă "neautorizat" Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă. Rădulescu a mai spus că este colecţionar, are ”nişte arme”, dar nu a tras în viaţa lui.
În 15 aprilie, liderii PSD au decis, în Comitetul Executiv Naţional, suspendarea din partid, pe o perioadă de şase luni, a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, în urma afirmaţiilor acestuia.