Reactia Opozitiei la anuntul UDMR privind IESIREA DE LA GUVERNARE. Cezar Preda: Ne vom uni fortele in Opozitie pentru a da jos Guvernul

T.d. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Cezar Preda, deputat PDL, a declarat ca avea cunostinta de o stapamana de intentia UDMR de a iesi de la Guvernare. Uniunea “nu poate sa fie in continuare alaturi de Ponta si Dragnea”, a spus Preda, aratand ca noul PNL va colabora pentru a da jos guvernul, potrivit Mediafax.

"Ne vom uni forţele în opoziţie pentru a da acest guvern jos. Când ? Când se poate asigura o majoritate confortabilă în Parlament", a precizat Cezar Preda.

El a spus că, prin decizia de a ieşi de la guvernare, "UDMR a făcut exact ce trebuia să facă".

"Ştiam de o săptămână asta. UDMR a făut exact ce trebuia să facă, Uniunea nu se poate asocia cu un premier şi un guvern care şi-au pierdut busola. Disperarea naşte monştri, iar UDMR nu poate să fie în continuare alături de Ponta, de Dragnea şi de alţii", a apreciat Preda.
 

Kelemen Hunor anunta iesirea UDMR de la guvernare

Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), a anuntat intentia formatiunii pe care o conduce de a iesi din coalitia de guvernare. Hunor a vorbit, intr-o conferinta de presa, joi, despre recomandarea consiliului permanent privind iesirea UDMR de la guvernare.

“Trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania, care ne-au sustitnut 25 de ani”, a spus Hunor, vorbind despre “recomandarea consiliului permanent pentru consiliul reprezentantilor unionali din 13 decembrie”, si anume “iesirea din coalitia de guvernare”.

PSD beneficiaza, in acest moment, de o majoritate parlamentara solida, chiar si fara UDMR. Social-democratii au avut grija sa isi securizeze situatia din Legislativ cu sustinerea PC, UNPR, a grupului minoritatilor nationale, dar si a traseistilor reuniti in jurul lui Calin Popescu Tariceanu si a sa formatiune – Partidul Liberal Reformator (PLR). PSD nu a refuzat, de altfel, nici sprijinul unor fosti parlamentari PP-DD.

Calculele UDMR arata ca “si fara noi guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezenta noastra in guvern”. Kelemen Hunor a mai spus ca formatiunea pe care o conduce nu vrea sa creeze instabilitate, “sa dam jos guverne”.

Consideram la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice”, a subliniat Kelemen Hunor.
 

UDMR a “reevaluat” situatia

Anuntul facut de Kelemen Hunor, joi, contrazice la 24 de ore distanta pozitia presedintelui Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR, Rozalia Biro. Biro a spus, miercuri, ca majoritatea membrilor Uniunii vrea ramanerea la guvernare alaturi de PSD.

Biro a subliniat faptul ca multe dintre obiectivele UDMR nu s-au realizat in aceasta guvernare si ca implementarea acestora ar fi o conditiei a ramanerii UDMR la guvernare.

Intrebata daca la Consiliul Permanent al UDMR de joi va pleda pentru parasirea sau continuarea guvernarii alaturi de PSD, Rozalia Biro a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca a avut discutii cu colegii din conducerea consiliului, iar parerile sunt impartite.

"Cei din secuime, din judetele Harghita si Covasna, s-ar putea si cei din Mures, vin cu propunerea si pozitia ca, avand in vedere toate cele intamplate, trebuie sa iesim de la guvernare", a aratat Rozalia Biro.

"In cazul in care tinem cont si de parerea restului UDMR, din celelalte judete, majoritatea covarsitoare este de parere ca UDMR trebuie sa mearga pe principiul pe care a mers totdeauna in cei 12-13 ani cat a fost la guvernare", a continuat explicatia presedintele CRU.

Ea a adaugat ca principiul la care se refera este acela ca liderii Uniunii nu au intrat niciodata la guvernare "pentru ca am dorit sa fim la guvernare".

"Totdeauna au fost negocieri foarte serioase prin care au fost stabilite acele prioritati prin care noi ne asumam un rol la guvernare", a argumentat presedintele CRU.

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22