Reactie dura a Alinei Gorghiu dupa votul la Vosganian: M-as fi asteptat la o atitudine responsabila din partea senatorilor PNL

P.c. | 12.02.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu, co-președintele PNL, i-a criticat pe senatorii liberali pentru ca nu au votat pentru ridicarea imunitatii lui Varujan Vosganian. Gorghiu a precizat ca parlamentarii PNL vor fi obligati sa voteze la vedere de acum inainte, deoarece au votat in acest caz impotriva deciziilor luate la nivelul conducerii partidului, relateaza stiripesurse.ro

 

Senatori din toate partidele au votat, astăzi, regretabil, pentru a bloca bunul mers al justiției. Nu vreau să arunc responsabilitatea asupra acestui vot pe alte partide. Din păcate, nici domnul senator Varujan Vosganian, nici unii dintre colegii din PNL nu au înțeles că parlamentarii nu trebuie să fie mai presus de ceilalți cetățeni ai României. 

 

Dacă nu vom reuși să avem încredere în justiție, nimic nu se va putea schimba în România. M-aș fi așteptat la o atitudine mai responsabilă și la mai puțină emoție din partea senatorilor.

 

CITITI SI: Senatorii au votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Ariton, dar IL SCAPA de ancheta pe Varujan Vosganian. In Parlament, Vosganian a plans si a multumit pentru o VICTORIE A DEMOCRATIEI

 

Acest vot nu este definitoriu pentru PNL, îl consider un accident. Asemenea situații sunt de neacceptat. Parlamentarii PNL care nu vor vota la vedere, de aici înainte, în cazuri similare, vor fi în situația de a nu fi respectat o decizie asumată politic de întreaga conducere a PNL”, a declarat Alina Gorghiu.

 

CITITI SI: IOHANNIS, dupa ce Vosganian (PNL) a scapat de URMARIREA PENALA: Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DIICOT. Nu s-a înțeles pe deplin NECESITATEA SCHIMBARII pentru care am pledat

 

Reactia lui Iohannis

 

Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe contul sau pe Facebook, dupa ce senatorii nu au incuviintat cererea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian, care urma sa fie cercetat in dosarul Romgaz pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

 

"Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție,"a scris Iohannis.

 

 

Miercuri, Vosganian le-a cerut colegilor senatori sa respinga solicitarea procurorilor in cazul sau, sugerand ca membrii Comisiei Juridice au mintit atunci cand au afirmat ca exista noi indicii in dosarul sau. Senatorii au respins cererea procurorilor privind inceperea urmaririi penale fata de Varujan Vosganian. Fostul ministru al Economiei scapa de ancheta. Rezultatul votului in cazul Vosganian: din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat, potrivit Hotnews.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22