Pe aceeași temă
Alina Gorghiu, co-președintele PNL, i-a criticat pe senatorii liberali pentru ca nu au votat pentru ridicarea imunitatii lui Varujan Vosganian. Gorghiu a precizat ca parlamentarii PNL vor fi obligati sa voteze la vedere de acum inainte, deoarece au votat in acest caz impotriva deciziilor luate la nivelul conducerii partidului, relateaza stiripesurse.ro
”Senatori din toate partidele au votat, astăzi, regretabil, pentru a bloca bunul mers al justiției. Nu vreau să arunc responsabilitatea asupra acestui vot pe alte partide. Din păcate, nici domnul senator Varujan Vosganian, nici unii dintre colegii din PNL nu au înțeles că parlamentarii nu trebuie să fie mai presus de ceilalți cetățeni ai României.
Dacă nu vom reuși să avem încredere în justiție, nimic nu se va putea schimba în România. M-aș fi așteptat la o atitudine mai responsabilă și la mai puțină emoție din partea senatorilor.
Acest vot nu este definitoriu pentru PNL, îl consider un accident. Asemenea situații sunt de neacceptat. Parlamentarii PNL care nu vor vota la vedere, de aici înainte, în cazuri similare, vor fi în situația de a nu fi respectat o decizie asumată politic de întreaga conducere a PNL”, a declarat Alina Gorghiu.
Reactia lui Iohannis
Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe contul sau pe Facebook, dupa ce senatorii nu au incuviintat cererea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian, care urma sa fie cercetat in dosarul Romgaz pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.
"Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție,"a scris Iohannis.
Miercuri, Vosganian le-a cerut colegilor senatori sa respinga solicitarea procurorilor in cazul sau, sugerand ca membrii Comisiei Juridice au mintit atunci cand au afirmat ca exista noi indicii in dosarul sau. Senatorii au respins cererea procurorilor privind inceperea urmaririi penale fata de Varujan Vosganian. Fostul ministru al Economiei scapa de ancheta. Rezultatul votului in cazul Vosganian: din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat, potrivit Hotnews.
Comentarii 3
BASCA - 02-12-2015
Ce credea dl Johannis ca gata, a devenit presedinde,a pus-o pe madama Gorghiu sefa peste PNL si cu asta a rezolvat problema integritatii.Pe naiba,mafia transpartinica se simte chiar confortabil cu un Klaus presedinte si ce sa mai zic de sacalii din PNL cu Gorghiu sefuta.
Răspundeadana - 02-12-2015
De ce fuge cu atata emotie Varujan de procurori? Nu le-a mirosit nimic senatorilor cand omul a pus atata fervoare in discurs? ca doar nu mergea direct la ghilotina. De ce nu inteleg bigotii astia ca doar justitia le poate da certificat de nevinovatie; fuga de raspundere este prin ea insasi o recunoastere a vinovatiei.
Răspundewoland - 02-12-2015
Dna Gorghiu si multi altii au dificultati in a intelege realitatea separatia puterilor in stat. Acuzatia care i s-a adus lui Vosganian ar fi trebuit extinsa la tot guvernul din 2008 (guvernul este solidar) si pe urma la intreg Parlamentul care a votat o lege de aprobare a unei ordonante similare. Cred ca si madam Gorghiu a votat atunci pentru ordonanta. Deci sa lase populismele si sa accepte ca aici este un conflict intre puterile statului. Nu poate parchetul sau orice alta instanta sa spuna ce trebuie sa decida guvernul sau parlamentul. Un alt argument: aproape toate guvernele din lumea civilizata au alocat sume imens pentru a evita colapsul sistemelor bancare. Ar trebui acuzate?
Răspunde