Pe aceeași temă
Ministrul a declarat că în acea zonă s-au făcut tăieri în mod repetat, timp de opt ani fără ca cineva să le vadă şi să se sesizeze.
„În weekend am avut o vizită de lucru în judeţul Maramureş, care, în 2018, a fost judeţul cu cele mai mari tăieri ilegale (de lemn, n.r.) din România, cu 110.000 metri cubi identificaţi de colegii de la Gărzile forestiere. Cine ştie ce cantitate nu a fost descoperită...? Aş vrea să vă spun că, în Maramureş, la Ocolul Sighet, a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România, din ultimii cinci ani.
Pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metru cubi. O pădure rasă, cu un prejudiciu adus statului român de peste 12 milioane de lei şi cu şi mai mari prejudicii aduse naturii şi mediului înconjurător.
Acea pădure nu ar fi putut să dispară peste noapte fără ca nimeni să vadă. Nici cetăţenii nu au sesizat, nici autorităţile statului nu s-au sesizat.
Aproape că într-o conlucrare comună o suprafaţă importantă din pădurile României a dispărut. Colegii de la Garda Forestieră Cluj au descoperit acest subiect, l-au investigat şi vă anunţ că, săptămâna trecută, dosarul a fost trimis la Parchet”, a afirmat Costel Alexe.
„Mesajul public pe care îl am pentru toţi cetăţenii României, pentru autorităţile statului care sper să conlucreze cu cele ale Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, este că eu ca ministru îi vreau cu cătuşe la mâini pe toţi cei care taie ilegal, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem ca ţară să avem astfel de practici care, evident, ne duc spre lumea a treia, în care ne defrişăm, ne tăiem ilegal pădurile în scopuri personale sau de grup”, a afirmat Costel Alexe, citat de Agerpres.
Comentarii 2
Liviu din Timisoara - 03-05-2020
La treaba. Nu exista 2-3 elicoptere pentru zone fierbinti ...ca sa se urmareasca direct faptasii ? Nu exista ATV-uri pentru niste rangeri inarmati ? Suntem un stat neputincios in fata unor ticalosi cu drujbe si gatere ? Cine baga bani in buzunare, dintre autoritatile locale ?
RăspundeGreenpeace - 03-05-2020
Oare de unde credeți că au bani așa de mulți familia Cherecheș? Tăieri ilegale au început imediat după 1990 când Director la Direcția Silvică Maramureș era Dorin Cherecheș, tatăl actualului primar în Baia Mare.
Răspunde