Pe aceeași temă
Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanța care a mai respins o dată cererea procurorilor de redeschidere, scrie G4Media.ro.
Instanţa supremă a constatat că nu mai este competentă întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar. Pe 29 mai s-a publicat în Monitorul Oficial vacantarea funcției de președinte al Camerei Deputaților ca urmare a condamnării și arestării lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Surse judiciare consideră că dacă instanța nu aprobă cererea DNA, una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene aduse lui Liviu Dragnea ar putea să pice.
În dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro.
Ancheta care trenează de aproape doi ani ar fi aproape finalizată, iar procurorii care instrumentează dosarul Tel Drum ar aștepta acum și decizia Tribunalului Teleorman, susțin sursele G4Media.ro.
Această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia.