Reformele sunt necesare si dupa referendumul din Grecia, atrage atentia seful Eurogrupului

T.d. | 06.07.2015

Pe aceeași temă

Ministrii de Finante din statele zonei euro asteapta propunerile Atenei, a spus luni liderul Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. Oficialul a atras atentia, insa, ca reformele in Grecia sunt necesare si dupa referendumul de duminica.

Reuniunea de marti a Eurogrupului va incepe la 13:00 (11:00 GMT); ministrii asteapta noi propuneri din partea autoritatilor grecesti”, a scris ministrul olandez de Finante Dijsselbloem, pe Twitter, arata Agerpres.

Din punctul sau de vedere, rezultatul referendumului de duminica ingreuneaza negocierile dintre peninsula elena si troica – Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana –, mai arata Dijsselbloem.

Referendumul nu ne aduce mai aproape de o solutie imediata. De fapt, atunci cand propunerile sunt respinse, lucrurile nu pot fi decat mai dificile”, a punctat oficialul european.

Peste 61% din alegătorii greci au votat NU la referendumul de duminică, respingând măsurile de austeritate cerute de creditorii internaționali, cu riscul unei ieșiri din zona euro.

Rezultatul votului a fost salutat de premierul de stanga radicala Alexis Tsipras, el aratand ca acest lucru nu inseamna o ruptura de Europa, ci doar o consolidare a puterii de negociere cu creditorii internationali.

Totusi, Berlinul il contrazice pe seful Executivului de la Atena.

Cancelarul Germaniei considera referendumul de duminica “o clarificare” a pozitiei grecesti, iar in acest moment nu exista o baza pentru negocierea unui nou pachet de salvare a Atenei, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului de la Berlin.

„În lumina deciziei pe care a luat-o ieri poporul grec, nu există condiţii, în prezent, în vederea intrării în negocieri cu privire la un nou program de ajutorare”, a declarat Steffen Seibert.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22