Renate Weber, viitorul Avocat al Poporului: Apărător al lui Orban, critic al scutului de la Deveselu

Redactia | 24.06.2019

Renate Weber, fost eurodeputat rămas în afara Parlamentului European după ce ALDE a ratat pragul electoral, este nominalizarea partidului lui Tăriceanu pentru Avocatul Poporului.

Pe aceeași temă

Renate Weber, o fostă militantă pentru drepturile omului în anii 90, s-a transformat în ultimii ani într-o avocată a marilor lovituri anti-Justiție date de coaliția PSD-ALDE, dar și într-o apărătoare a Rusiei și a guvernului autoritar Viktor Orban, scrie G4Media într-un portret pe care i-l face viitorului Avocat al Poporului asupra căruia coaliția PSD-ADLE a convenit luni după întâlnirea coaliție de guvernare.

Vot pro-Viktor Orban

Astfel, Renate Weber a votat în septembrie 2018, alături de colega sa de grup Norica Nicolai, împotriva deciziei Parlamentului European prin care a demarat procedurile de sancționare a Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și a început procedura pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE.

Critici pentru SUA și înțelegere pentru Rusia

În septembrie 2018, într-un interviu pentru QMagazine, acordat unui autor publicat constant de site-ul rus de propagandă Sputnik, eurodeputat Renate Weber susținea că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu ”i-a stârnit pe ruși”.

Mai mult, ea a preluat tema favorită a propagandei Kremlinului, punând sub semnul întrebării faptul că scutul e defensiv. Reamintim că atât SUA, cât și NATO și România au demonstrat în repetate rânduri că scutul de la Deveselu are doar capacități defensive.

În plus, Renate Weber a spus în interviul citat că România ”dă bani în neștire pentru industria de armament americană”.

Scrisoare anti-protocoale pentru europarlamentarii străini

Tot în august 2018, eurodeputatele Norica Nicolai şi Renate Weber au transmis liderilor europeni, o scrisoare deschisă în care îi informează cu privire la efectul protocoalelor secrete din România şi la modul în care acestea ar fi interferat cu Justiţia. Demersul celor două eurodeputate a avut loc în contextul dezbaterii din Parlamentul European din 3 octombrie pe tema respectării statului de drept din România.

articolul integral, pe G4Media

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22