Reputata pianistă Elizabeth Sombart cântă pentru deţinuţii din Penitenciarul Jilava

Fara Autor | 25.01.2018

Dupa un spectaculos concert în fața unui public rafinat la Ateneul Român, reputata pianistă Elizabeth Sombart, concerteaza în zilele urmatoare pentru un alt fel de public.

Pe aceeași temă

 

Un public poate la fel de rafinat în parte, dar care nu ajunge atât de des sau de ușor într-o sală de spectacol deoarece se afla fie în penitenciar, spital, orfelinat sau azil de batrâni.

 

Ideea de a aduce muzica acolo unde ea nu ajunge de obicei îi aparține artistei, care a înființat în anul 1998 Fundația Resonnance în Elveția. Acum, Fundația Resonnance este activă în 7 țări: Elveția, Franța, Belgia, Italia, Spania, Liban și de 5 ani în Romania.

 

Fundatia are ca obiectiv să țină muzica vie în inimile tuturor oamenilor și nu doar în sălile de concert. De aici și menirea de a organiza concerte în locuri neobișnuite cum ar fi penitenciarele, spitalele, orfelinatele sau căminele de bătrâni. De asemenea, Fundația Resonnance oferă cursuri gratuite de pian copiilor din medii defavorizate sau orfani, pentru a permite talentului să răzbească indiferent de condiție sau starea materială a familiei.

 

„În muzică văd un apostolat al binelui și al frumosului, ea are darul să ne umple inimile cu vibrația care ne pune în ton cu universul, iar asta nu trebuie să fie accesibil doar celor privilegiați, spune Elizabeth Sombart.


Elizabeth Sombart s-a născut la Strasbourg, în Franța, trăiește în Elveția și are de asemenea vechi rădăcini românești, fiind stră-nepoata Doctorului Nicolae Leon, fratele vitreg al savantului Grigore Antipa. 

 

După ce a absolvit Conservatorul din Paris cu Premiul I Național, pianista s-a decis să plece din Franța la vâsta de 16 ani pentru a se perfecționa cu profesori renumiți precum Bruno-Leonardo Gelber în Buenos-Aires, Peter Feuchtwanger în Londra și Hilde Langer-Ruhl în Viena. Elizabeth Sombart a fost formata timp de 10 ani de maestrul român Sergiu Celibidache la Universitatea din Mainz. Artista a concertat în cele mai prestigioase săli ale lumii cum ar fi: Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall și Cadogan Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Victiroa Hall din Geneva, sala Palau din Barcelona și Ateneul Român.

 

Concertul din aceasta seară de la Penitenciarul Jilava, va include piese de Franz Schubert .

 

Vineri, 26 ianuarie, artista, împreuna cu Lavinia Dragos, pianista emerită și directoarea Resonnance Romania, se vor afla la sediul Fundației unde vor concerta elevii Școlii Resonnance.

 

Sâmbătă 27 ianuarie, ora 11:30, Elizabeth Sombart va susține un alt recital Schubert pentru bunicii din Căminul de bătrâni Sfânta Maria din Popești-Leordeni în Capela Congregatio Jesu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22