Revoluționarii din Timișoara au fost umiliți în Piața Universității de angajații lui Carmen Dan

Redactia | 21.12.2018

După 29 de la Revoluția anticomunistă, urmașii victimelor din Timișoara au fost împiedicați de angajații lui Carmen Dan să depună coroane de flori la troița din Piața Univeristății.

Pe aceeași temă

Pentru prima oara, cativa politisti din Bucuresti au incercat joi sa impiedice urmasii victimelor de la Timisoara sa depuna coroane la troita din Piata Universitatii.

Incidentul incredibil este relatat de Ziare.com după ce a vorbit cu Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

"Eu am ramas la Universitate ca sa bag autocarul pe scuarul de la mijloc, sa nu incurcam circulatia si sa depunem coroana in liniste. Asta am facut in fiecare an. Dar au aparut politistii inainte sa apara autocarul.

Eram eu si vreo 10 insi, cu doua coroane, pe care le aveam pregatite sa le depunem, una la Otopeni si una la Crematoriu. Cei veniti de la Timisoara se opresc intotdeauna la Universitate, ca sa depuna o coroana si pentru victimele din Bucuresti. Si noi am fost zilele trecute la ei, la Timisoara.

Politistii au venit foarte nervosi, nu am inteles de ce, ca doar vazusera coroanele: 'Nu intra niciun autobuz aici!'. 'Sunteti nebuni?! Sunt cei de la Timisoara! Depunem o coroana si plecam', le-am zis.

Pana la urma, au sarit si ceilalti colegi, i-au fortat sa avanseze catre troita si am reusit sa depunem coroanele", ne-a povestit Teodor Maries.

Intrebat daca s-a mai intamplat asa ceva in anii precedenti, acesta a raspuns raspicat: "Niciodata!".

Stadiul Dosarului Revolutiei

Referitor la Dosarul Revoluției, Doru Maries a declarat pentru Ziare.com că Dosarul Revoluției înaintează încet.


"Pe scurt, cei de la Sectia Parchetelor Militare au cerut sprijinul Politiei Judiciare pentru a audia 6 mii si ceva de victime (urmasi, raniti, retinuti, toate categoriile care au avut de suferit in decembrie 1989).

A fost dat un termen: pana in septembrie sa se finalizeze aceasta operatiune. Nu s-a intamplat asta. Am inteles ca au un alt termen: 31 decembrie. Nu stiu daca vor reusi sau nu, cert este ca dosarul a fost redeschis de peste 2 ani si 8 luni (dinainte de a incepe dl Augustin Lazar mandatul de procuror general) si de atunci nu au reusit sa ii cheme pentru a reface procedura (fiind redeschis, dosarul a primit alt numar si a trebuit sa fie totul reluat, de la inceput).

Procurorul Dan Voinea in 2 ani a adunat vreo 25 de mii de declaratii si ei n-au fost capabili nici macar sa confirme declaratiile date. Iar intrebarile pe care le pun sunt urmatoarele: 'Sunteti parte in dosar? Aveti certificat de revolutionar? Ati avut dosar la CEDO?' Sunt intrebari total anapoda, ei trebuie sa faca ancheta si sa afle adevarul in Dosarul Revolutiei.

Si nu e o singura persoana, sunt sute de oameni cu care am vorbit anul asta si mi-au spus ca li se pun astfel de intrebari la politie", ne-a relatat presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

Intrebat de ce crede el ca nu a fost finalizat in aproape trei decenii Dosarul Revolutiei, Teodor Maries ne-a raspuns: "Pentru ca structura politica, de conducere, a statului roman nu si-a dorit acest lucru, cu precadere PSD, care a condus destinele Romaniei vreo 25 de ani din 29. Este o structura militaro-politica, care de 29 de ani nu isi doreste aflarea adevarului despre ce s-a petrecut atunci".

Articolul integral îl puteți citi AICI.



Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22