Pe aceeași temă
Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, depusă de Partidul Naţional Liberal, va fi dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor.
"Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului",, au scris liberalii în textul moțiunii simple intitulate "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale".
Două milioane de români au salarii mai mici, deşi li s-a promis contrariul:
"Nu mai încercaţi să scăpaţi, doamnă ministru, pentru că este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturaşul de salariu este dovada. Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte. Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei. (...) În ţări din Uniunea Europeană, miniştrii au demisionat pentru mai puţin, nu au fost dovediţi mincinoşi de milioane de oameni, aşa cum este cazul dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care demisia în alb, pe care aţi afirmat că aţi semnat-o şi aţi depus-o la partid, să o trimiteţi la Guvern", se mai spune în textul moțiunii, citată de Agerpres.
Aceştia spun şi că au fost operate în Revisal, până în prezent, 2,9 milioane de contracte de muncă dintr-un total de 6,3 milioane, cele mai multe fiind din mediul privat, şi întreabă de ce instituţiile statului nu aplică prevederile legii.
Liberalii atrag atenţia că au crescut salariile parlamentarilor şi ale miniştrilor şi îi cer Liei Olguţa Vasilescu să explice cum poate pretinde că i-a scăzut salariul din moment ce, spun liberalii, acesta i-ar fi crescut de fapt cu 1.000 de lei.
Camera Deputatilor sau Senatul pot adopta o motiune simpla prin care sa-si exprime pozitia cu privire la o problema de politica interna sau externa ori, dupa caz, cu privire la o problema ce a facut obiectul unei interpelari. Motiunea poate fi initiata de cel putin 50 de deputati.