RISE Project/Dragnea: Marian Fişcuci, cel care controlează Tel Drum, audiat la DNA

E.b. | 14.07.2017

Noi audieri la DNA în dosarul deschis de procurori în legătură cu afacerile companiei Tel Drum. Au fost chemaţi omul de afaceri Marian Fişcuci, cel care controlează societatea, dar şi unul dintre apropiaţii liderului PSD Liviu Dragnea, precum şi fostul deputat Adrian Simionescu, care a condus organizaţia Teleorman a PSD.

Pe aceeași temă


 

La DNA a ajuns şi fostul cumnat al lui Liviu Dragnea, Florinel Marinaş, conform Digi24.

 

Ultimii doi au făcut, de-a lungul timpului, mai multe tranzacţii cu Tel Drum, se arată în documentele publicate, în ultimele luni, de RISE Project .

 

La ieşirea de la DNA, unde a stat mai puţin de o oră, Marian Fişcuci a declarat că a fost chemat în legătură cu un dosar mai vechi, iar Adrian Simionescu a refuzat să facă declaraţii presei, conform News.ro.

 

 

 

 

DNA a deschis în februarie anul trecut o primă anchetă referitoare la afacerile companiei. La începutul săptămânii trecute, a fost extinsă investigația după ce jurnaliştii de la  RISE Project au publicat un document atribuit DIPI, datat 2011, din care reiese că Liviu Dragnea ar controla, prin intermediul celor trei, societatea abonată la contracte din bani publici.

 

Conform unui raport atribuit DGPI prezentat de jurnaliştii de la RISE Project , Fişcuci se numără printre oamenii de bază ai liderului PSD Liviu Dragnea, numele său figurând în  "organigrama” grupării din jurul acestuia. De asemenea, şi numele lui Simionescu apare în anchetele Rise Project în legătură cu Tel Drum, firmă în spatele căreia s-ar afla Dragnea.

 

DNA s-a sesizat din oficiu în două dosare penale in rem pentru fapte asimilate corupţiei, în urma investigaţiei RISE Project t.

 

RISE Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale, apărând şi numele lui Fişcuci. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

 

RISE Project a scris că raportul, care în prezent s-ar afla în arhiva DGPI, vorbeşte despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitaţii, despre controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

 

DNA a anunţat ulterior că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de RISE Project  fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în 19 februarie 2016 începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. Totodată, DNA preciza că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.

 

În 10 iulie, DNA a precizat că s-a sesizat din oficiu "în legătură cu alte aspecte conţinute în investigaţia jurnalistică, publicată la data de 6 iulie 2017 (altele decât cele precizate în comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei".

 

Adrian Simionescu ş Marian Fişcuci mai sunt cercetaţi de DNA într-un dosar deschis în 2014, primul fiind acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi cel de-al doilea de evaziune fiscală.

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD a respins informaţiile prezentate de RISE Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află "în spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise şi în cazul cărora a fost dispusă neînceperea urmăririi penale.

 

*********************

 

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că documentul publicat de RISE Project privind legăturile dintre președintele PSD Liviu Dragnea cu firma Tel Drum nu a fost înregistrat nici la IPJ Teleorman, al cărui antet îl poartă, și nu a fost emis nici de DGIPI. Ea spune că, inițial, documentul nu avea antet și că a fost „pre-conceput în alte scopuri decât cele normale”.

 

La DNA a fost audiat ieri și Adrian Gâdea, fost șef al CJ Teleorman, în legătură cu afacerea Belina, unul din locurile preferate de pescuit al lui Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22