Românul suspectat de terorism crea panică la metrou în Franţa strigând ”Allah o akbar!”

I.g. | 07.07.2017

Ionuţ Cătălin Bălan, românul arestat preventiv pentru terorism, crea panică la metrou în Franţa strigând ”Allah o akbar!” şi era gata să-şi dea viaţa pentru Islam. El îşi creştea singur fiul în vârstă de cinci ani, alături de care apare în poze făcând gestul care semnifică faptul că Allah este singurul Dumnezeu, scrie News.ro.

Pe aceeași temă

 

”Cu prilejul discuţiei purtate în ziua de 12.03.2015, inculpatul relatează cu încântare cum reuşea să creeze panică în metroul din Franţa strigând cu voce tare «Allah o akbar!», moment în care toţi cei prezenţi erai speriaţi («M-am înbrăcat bine… Cum mă îmbrac eu… Ca musulmanii…Chiar ziceaiu să sunt d-ăla. Şi când am ieşit din metrou am strigat tare Allah o akbar! Toţi s-au lăsat în jos aşa, să mor dacă te mint… Când am ieşit din metrou şi am făcut repede dreapta patru maşini de poliţie»”, se arată în încheierea de şedinţă de la Curtea de Apel Piteşti care a admis propunerea de arestare preventivă a lui Bălan.

 

Românul suspectat de terorism era convins că tot ce face este ”pentru Allah şi pentru paradis” şi că viaţa pe pământ este ”doar un pasaj”, reiese din datele strânse de anchetatori. Ionuţ Cătălin Bălan povestea de asemenea despre convingerile sale extremiste, mai arată sursa citată.

 

”Eu ziceam tot timpul prin metrouri, prin ăstea… Venea poliţia, venea ăia.. Allah Akbar! Când strigam o dată tare… făceau oamenii aşa! Zic: ho! Ce-aveţi? Speriaţi, frate! Zic, eu dacă aş apuca într-un tren cu bombe, şi numai bombe, numai d-ălea sar în aer, hamdulilah! Mor şi mă duc în paradis! Zic: aşa vrea Allah, dar voi, de ce v-o fi… lor de ce le frică?! Nu ştiu!” spunea Bălan într-o convorbire interceptată de anchetatori în luna martie a anului 2015.

 

Potrivit documentului citat, Ionuţ Cătălin Bălan a citit pentru prima dată Coranul în anii 2002-2003, la îndemnul unor cetăţeni pakistanezi rezidenţi în Bucureşti, apoi în 2006, când s-a stabilit la Toulouse, în Franţa, a redevenit interesat de religia islamică, convertindu-se la Islam în anul 2012. În acelaşi an s-a născut fiul său, pe care l-a botezat cu nume arab. Copilul are o mamă care a fost prostituată şi era crescut în România de către tatăl său, reiese din datele anchetatorilor. De altfel, la Curtea de Apel Piteşti Ionuţ Cătălin Bălan a cerut să nu fie arestat fiindcă are un copil în întreţinere, fiind singurul părinte întreţinător.

 

Din acelaşi document al Curții de Apel Pitești reiese şi că Bălan ar fi încercat să inoculeze şi fiului valorile Islamului: ”La începutul lunii martie 2017 B.I.C. i-a trimis lui Abdel Karim fotografii ale sale şi ale fiului său în vârstă de cinci ani în care ţin degetul arătător de la mâna dreaptă îndreptat în sus, semn prin care musulmanii exprimă faptul că Allah este singurul Dumnezeu şi Mohamed profetul său, gest ce a fost preluat şi de liderul DAESH, Abu Bakr Al-Baghadadi în timpul primului său discurs la rugăciunea de vineri, după ce Mosulul a fost cucerit de DAESH, acelaşi gest fiind folosit şi de Osama Bin Laden. Gestul reprezintă, din punct de vedere politic, o respingere a oricărei forme de guvernământ care nu se află sub legea Sharia, reprezentând credinţa că Islamul trebuie impus cu sabia”.

 

Ionuţ Cătălin Bălan, care îşi spune ”Ibrahim ” după ce s-a convertit la Islam, a fost arestat preventiv în 30 iunie de Curtea de Apel Piteşti, fiind acuzat de terorism. El a contestat decizia, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe în 13 iulie asupra contestaţiei. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22