Pe aceeași temă
Fara oameni precum Rosiianu, Petre Popescu sau George Marinescu romanii n-ar fi aflat in fiecare seara despre "maretili realizari" ale tovarasului si tovarasei sau despre victoria socialismului in fata nenorocitilor de capitalisti, si nici despre cat de indicat era sa strangi cureaua, sa n-ai lumina si caldura sau sa stai la coada ore in sir ca sa prinzi un kilogram de zahar sau o paine pe cartela, scrie ziare.com
Fara oameni ca ei, romanii n-ar fi tremurat de frica Securitatii si Romania n-ar fi ratacit atatia ani prin bezna.
Pentru cei care inteleg grozavia, candidatura fostului crainic TVR este un afront adus victimelor regimului ceausist. Pe cei mai tineri, care nu inteleg, ii rugam sa se gandeasca ce ar insemna ca dupa 30 de ani de la caderea regimului din Coreea de Nord (daca vreodata se va intampla asta) unul dintre jurnalistii propagandisti sa candideze pentru un mandat in parlamentul democratic ales, arata ziare.com.
Figura lui Cornelius Rosiianu a ramas intiparita in memoria tuturor celor care au urmarit cu sufletul la gura prabusirea regimului comunist, in acele zile fierbinti ale iernii lui '89. Umar la umar cu George Marinescu, Corneliu Rosiianu ne baga frica in oase cand ne atragea atentia sa fim atenti la apa pe care o bem de la chiuveta, ca nu cumva sa fie otravita.
Acelasi viitor senator PSD (este pe locul 2 pe lista intr-un judet "rosu") a fost martor la faza antologica in care Victor Rebengiuc a pus pe masa, in direct, un sul de hartie igienica pentru toti laudatorii lui Ceausescu de pana atunci, "ca sa vina si sa isi stearga gura" pentru toate minciunile spuse atatia ani la televizor.
Intr-un interviu acordat in urma cu doi ani, Cornelius Rosiianu a declarat ca Ion Iliescu a fost un presedinte bun, care "a trecut impreuna cu tot poporul prin vremuri grele", dar si ca forte obscure au decis ca "centura de siguranta" sa fie pe "lantul Carpatilor", ca "asa s-au inteles inainte de a incepe treaba, si n-a mai iesit asa", conform ziare.com
La aproape 27 de ani de la Revolutie, procurorii militari au anuntat extinderea urmaririi penale in dosarul Revolutiei, subliniind raspicat ca in decembrie 1989 Televiziunea Romana "a transmis comunicate alarmiste si uneori false" in cadrul unui "'razboi' psihologic si mediatic care a condus la producerea a numeroase victime".
Acel razboi, mai spun procurorii, a fost dus in scopul preluarii puterii si legitimarii noilor lideri politici si militari.
De ce a fost reactivat acum Cornelius Rosiianu de catre PSD este greu de inteles pentru orice alegator cu mintea destupata, adaptat la regulile de bun simt ale lumii moderne, europene, in care se presupune ca traim. Iar ce va face Cornelius Rosiianu in Senat o sa vedem incepand din 11 decembrie.