Pe aceeași temă
"Intrebati la Ministerul Sanatatii, pentru ca regulamentul de sporuri se lucreaza la Ministerul Sanatatii. Ministerul Muncii a dat Legea Salarizarii, nimeni nu poate sa conteste majorarile din Sanatate. Despre sporuri, sa comunice Ministerul Sanatatii", a raspuns ministrul Muncii.
In pofida nemultumirii generate de legea salarizarii, OlgutaVasilescu insista ca lumea o apreciaza.
"97% din cei carora li se aplica legea (salarizarii - n.red.) o apreciaza. Sporurile din Sanatate - e un regulament separat facut de MS care nu are legatura cu Legea Salarizarii", a subliniat Vasilescu.
Anterior, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul ministerului, au fost explicate scaderile salariale din februarie prin faptul ca luna a avut mai putine zile nelucratoare in care se platesc sporuri, iar aceasta este o fluctuatie obisnuita.
"Singura exceptie, si anume aceea din domeniul sanitar ("Castigul salarial mediu net a scazut in sanatate si asistenta sociala, -2,1%, comparativ cu luna precedenta") se explica prin faptul ca, in luna februarie, numarul zilelor nelucratoare (opt) a fost mai mic decat in luna ianuarie (11).
Mentionam ca, in sanatate si asistenta sociala, zilele nelucratoare, care se acopera prin garzi si asigurarea continuitatii, se platesc cu un spor de pana la 100% din salariul de baza. Astfel, in luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 si 24 ianuarie, carora li se adauga opt zile de weekend, fata de februarie, cand au fost libere doar cele opt zile de weekend", se arata in comunicatul Ministerului Muncii.