Salvarea lui Dragnea, amânată pentru a patra oară de CCR, pe sesizarea completurilor de 3 judecători

Laurentiu Gheorghe | 20.05.2019

CCR a amânat decizia referitoare la conflictul dintre Parlament și ÎCCJ privind constituirea completurilor specializate în cazurile de corupție sesizată de Florin Iordache. Este a patra oară când se amână.

Pe aceeași temă

În schimb judecătorii constituționali au respins sesizarea PNL privind delegarea lui Florin Iordache pentru a sesiza CCR în locul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, aflat în concediu medical.

Admiterea sesizării lui Iordache asemănătoare privind conflictul de natură constituțională, deciziile luate de completurile de 3 judecători da la Curtea Supremă ar fi fost anulate, la fel cum s-a întâmplat cu cele de 5 judecători. Astfel, dosarele s-ar rejudeca de la zero, cu complete de judecători schimbate și trase la sorți.

În acest caz, liderul PSD ar scăpa de condamnarea de 3 ani li 6 luni de închisoare în faza de fond a dosarului angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Ultimul termen în acest proces are loc tot astăzi când sunt stabilite pledoariile finale ale avocaților.

Inițial excepția de neconstituțională a fost invocată de avocații lui Dragnea în procesul angajărilor fictive în faza de apel.

Practic, seful PSD cere, prin avocatii sai, sa se constate ca primul complet care l-a judecat, cel de fond, nu a fost legal constituit si judecata sa se reia de la zero.

La sedinta CCR din 10 aprilie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22