Pe aceeași temă
În schimb judecătorii constituționali au respins sesizarea PNL privind delegarea lui Florin Iordache pentru a sesiza CCR în locul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, aflat în concediu medical.
Admiterea sesizării lui Iordache asemănătoare privind conflictul de natură constituțională, deciziile luate de completurile de 3 judecători da la Curtea Supremă ar fi fost anulate, la fel cum s-a întâmplat cu cele de 5 judecători. Astfel, dosarele s-ar rejudeca de la zero, cu complete de judecători schimbate și trase la sorți.
În acest caz, liderul PSD ar scăpa de condamnarea de 3 ani li 6 luni de închisoare în faza de fond a dosarului angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Ultimul termen în acest proces are loc tot astăzi când sunt stabilite pledoariile finale ale avocaților.
Inițial excepția de neconstituțională a fost invocată de avocații lui Dragnea în procesul angajărilor fictive în faza de apel.
Practic, seful PSD cere, prin avocatii sai, sa se constate ca primul complet care l-a judecat, cel de fond, nu a fost legal constituit si judecata sa se reia de la zero.
La sedinta CCR din 10 aprilie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.