Pe aceeași temă
Tudorel Toader le-a transmis procurorilor din CSM că va renunţa la cinci dintre prevederile din OUG 7 prin care au fost modificate legile Justiției.
Noutatea constă în faptul că pe lista prevederilor în curs de abrogare se află și cea privind delegările în parchete.
Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, care le-a spus că azi va prezenta noua formă a Ordonanţei de Urgenţă 7.
Lia Savonea a precizat că membrii CSM nu au avut timp să citească proiectul de OUG, dar au văzut că unele prevederi din OUG 7 sunt abrogate şi altele sunt reformulate.
Ea a spus că se va renunţa la criteriul bunei reputaţii pe baza căruia magistraţii puteau fi revocaţi din funcţii.
În opinia Liei Savonea, noul proiect ”aduce unele clarificări substanţiale”.
CSM urmează să analizeze proiectul de ordonanţă de urgenţă şi să dea un aviz, după ce se vor pronunțat instanțele și parchetele, la care au fost trimise modificările lui Tudorel Toader.
Procurorul şef al DNA, Călin Nistor, le-a cerut premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să dispună măsuri de urgenţă pentru numirea procurorilor şefi ai Secţiei de combatere a corupţiei şi Secţiei judiciară penală, la care delegările expiră în 22 de zile.
CSM a respins cererile DNA de prelungire a acestor delegări, întrucât a intrat în vigoare OUG 7.
"Se constată încă o dată că acest act normativ s-a emis fără a se avea în vedere situaţia concretă a funcţiilor de conducere vacante, existente la nivelul Ministerului Public. În opinia noastră deblocarea acestei situaţii care este comună şi altor unităţi de Parchet nu se poate realiza decât prin abrogarea în totalitate a O.U.G. nr. 7/2019", arată DNA.
Comentarii 0