Se cere demisia lui Tăriceanu de la conducerea ALDE: Trebuie să oprim aceste piruete politice

Laurentiu Gheorghe | 06.02.2020

Deputatul ALDE, Andrei Gerea, este de părere că liderul partidul, Călin Popescu Tăriceanu, ar trebuie să își dea demisia, având în vedere că membrii ALDE nu mai au încredere în politica acestuia.

Pe aceeași temă

„O demisie din partea domniei sale ( Călin Popescu Tăriceanu - n.r) ar fi binevenită, Oamenii înca se codesc să îi spună în fața. Dar în absența vorbesc. Ei spun ca nu sunt de acord cu politica lui Tăriceanu”, a explicat Andrei Gerea, la Digi24.

În ALDE situația nu este calmă deloc, asta pentru că o parte dintre parlamentari ar dori să meargă alături de PNL, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu ar merge, mai degrabă, alături de PSD. Anterior solicitării demisiei, Andrei Gerea i-a cerut lui Tăriceanu să înceteze cu piruetele politice și să susțină PNL, pentru că și ALDE are oameni în acest Guvern.

Deputatul ALDE, Andrei Gerea, îi solicită lui Tăriceanu să înceteze cu piruetele politice și să susțină PNL, pentru că și ALDE are oameni în acest Guvern. „Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte. Nu pot să nu mă intreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?! Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni. Este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală. Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, scrie Andrei Gerea,

Context: Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit miercuri în biroul președintelui Camerei deputaților imediat după dărâmarea guvernului Orban pentru a stabili strategia prin care să contracareze planurile președintelui Klaus Iohannis.

PSD și ProRomânia vor să construiască în jurul lor o majoritate care să poată bloca anticipatele sau acestea să fie organizate în termenii doriți de cele două formațiuni.

Cele două partide nu exclud din start discuția privind anticipatele, dar susțin că se află într-o poziție favorabilă după succesul moțiunii de cenzură. PSD și ProRomânia se pregătesc să formeze o alianță în perspectiva localelor și parlamentarelor și încearcă să atragă cât mai mulți parlamentari în această nouă construcție politică printre care ALDE și eventual UDMR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22