Sebatian Ghiţă a fost prins după ce a avut o discuţie de 4 ore cu fratele sau, Alexandru

E.b. | 14.04.2017

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost prins, în noaptea de joi spre vineri, în Belgrad, Serbia. Câteva detalii legate de capturarea sale, după patru luni de la dispariția din țară.

Pe aceeași temă

 

 

Sebastian Ghiță a stat patru ore la discuții cu fratele său, Alexandru, după care au ieșit pe stradă şi a  intrat în filajul poliției din Belgrad. El ar fi fost prins ca urmare a cooperării între autoritățile din România și cele din Serbia, potrivit unor surse Digi24.ro.

 

Prinderea lui Ghiță nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Serviciului Român de Informații (SRI) și al Serviciului de Informații Externe (SIE), un rol important revenind noului prim adjunct al directorului SRI, Răzvan Ionescu, conform Digi24.

 

El a fost oprit și s-a constatat că pașaportul fals era expirat, potrivit unor surse din apropierea celulei de comandă care a avut ca obiectiv prinderea și aducerea în țară a fostului deputat.
 

Pe de altă parte, astăzi, Carmen Dan, ministrul de Interne, a declarat că Sebastian Ghiţă nu s-a opus ridicării.

 

Sebastian Ghiță dispăruse din țară din luna decembrie, în condițiile în care este cercetat în mai multe dosare penale
Din luna ianuarie a acestui an era dat în urmărire internațională.

 

În ceea ce privește procedurile prin care Sebastian Ghiță va fi adus în țară din Serbia, Ministerul Justiției va face apel la Convenția Europeană de Extrădare, cele două țări fiind membre. Autoritățile române au trimis deja la Belgrad cele două mandate de arestare emise în lipsă, iar Ministerul Justiției are termen de 40 de zile să trimită cererea de extrădare.

 

În plus, traseul pe care l-ar fi urmat fostul deputat Sebastian Ghiță după dispariţia sa de pe 19 decembrie se pare că a fost unul destul de lung. Din informațiile obținute de la anchetatori, el ar fi circulat prin zece țări  din estul și din vestul Europei. De altfel, el a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea în care a fost pierdut de filajul poliţiştilor.

 

Fostului deputat român i se va face, deocamdată,  dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus Carmen Dan, ministrul de Interene

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22