Pe aceeași temă
Potrivit Parchetului General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.
Testat cu aparatul alcooltest, a reieșit pentru judecătorul în cauză o alcoolemie de 0,77 mg/l în aerul respirat.
Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.
Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.
Retragerea apelului de către Secția Specială înseamnă că procesul împotriva judecătorului se oprește iar acesta rămâne cu prima condamnare. Decizia este definitivă. În acest moment, judecătorul Dolache nu este suspendat din magistratură și își poate exercita mai departe meseria.
Secția Specială este condusă de procurorul Gheorghe Stan, propus de PSD judecător la Curtea Constituțională.
Procurorul de ședință, care este de la Secția Judiciară a Parchetului General, a solicitat sesizarea Curții Constituționale, iar Înalta Curte a acceptat. Modificările operate prin OUG 7 interzic procurorului general să cenzureze deciziile șefului speciale, acesta câștigând astfel mai multă autonomie în condițiile în care procurorii funcționează potrivit Constiției sub control ierarhic.
Este a doua retragere a apelului de către Secția pentru Investigarea magistraților după cel din dosarul fostilor deputati PSD, Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, in care SS a retras apelul facut de DNA. Cazul este in atentia procurorului general al Romaniei.
Judecătorul Damian Dolache este un apropiat al președintelui CSM, Lia Savonea, susține G4Media.ro, citând surse din magistratură. O decizie în privința menținerii sau excluderii sale din magistratură ar urma să fie luată de secția de judecători din CSM, condusă chiar de Savonea.
Damian Dolache s-a făcut cunoscut dupa ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistrati care au dispus initial achitarea Marianei Rarinca in cazul de santaj reclamat de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu.
Tot Dolache a fost magistratul care a decis incetarea procesului in cazul fostului primar al Sectorulu 2, Neculai Ontanu, dupa ce a constatat ca faptele s-au prescris.