Secția Specială renunță și la apelul în dosarul judecătorului Damian Dolache, prins băut la volan

Laurentiu Gheorghe | 16.05.2019

Secția Specială, condusă de Gheorghe Stan, a retras apelul din dosarul judecătorului Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel București, condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare.

Pe aceeași temă

Potrivit Parchetului General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

Testat cu aparatul alcooltest, a reieșit pentru judecătorul în cauză o alcoolemie de 0,77 mg/l în aerul respirat.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Retragerea apelului de către Secția Specială înseamnă că procesul împotriva judecătorului se oprește iar acesta rămâne cu prima condamnare. Decizia este definitivă. În acest moment, judecătorul Dolache nu este suspendat din magistratură și își poate exercita mai departe meseria.

Secția Specială este condusă de procurorul Gheorghe Stan, propus de PSD judecător la Curtea Constituțională.

Procurorul de ședință, care este de la Secția Judiciară a Parchetului General, a solicitat sesizarea Curții Constituționale, iar Înalta Curte a acceptat. Modificările operate prin OUG 7 interzic procurorului general să cenzureze deciziile șefului speciale, acesta câștigând astfel mai multă autonomie în condițiile în care procurorii funcționează potrivit Constiției sub control ierarhic.

Este a doua retragere a apelului de către Secția pentru Investigarea magistraților după cel din dosarul fostilor deputati PSD, Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, in care SS a retras apelul facut de DNA. Cazul este in atentia procurorului general al Romaniei.

Judecătorul Damian Dolache este un apropiat al președintelui CSM, Lia Savonea, susține G4Media.ro, citând surse din magistratură. O decizie în privința menținerii sau excluderii sale din magistratură ar urma să fie luată de secția de judecători din CSM, condusă chiar de Savonea.

Damian Dolache s-a făcut cunoscut dupa ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistrati care au dispus initial achitarea Marianei Rarinca in cazul de santaj reclamat de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu.

Tot Dolache a fost magistratul care a decis incetarea procesului in cazul fostului primar al Sectorulu 2, Neculai Ontanu, dupa ce a constatat ca faptele s-au prescris.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22