Sediul Editurii Curtea Veche blocat cu lanţuri, cu complicitatea poliţiei

Fara Autor | 21.07.2010

Pe aceeași temă

În noaptea de luni spre marţi, sediul Editurii Curtea Veche a fost spart, iar patrimoniul a fost sechestrat. Directorul editurii, Irene Arsene a acuzat poliţia de complicitate şi a declarat că blocarea activităţii editurii va duce la faliment.

„În noaptea asta (luni spre marţi), sediul editurii a fost spart de către nişte bătăuşi de profesie, de faţă cu poliţia. În acest moment tot patrimoniul este sechestrat. Nu putem ajunge la niciun document al nostru“, a declarat Irene Arsene.

Directorul editurii acuză poliţia de complicitate cu spărgătorii.

„Când am sunat la 112 ca să anunţ că editura este spartă, în prezenţa poliţiei, eu nu am putut să intru în editură. Mai mult, echipajul de poliţie a ieşit din sediu şi a susţinut că nu a fost spart nimic, deşi noi am fost de faţă când sediul editurii a fost spart. Deci lumea interlopă acţionează împreună cu poliţia. A fost o întâlnire a unor clanuri de mafioţi şi, fără să fie deranjaţi de nimeni, şi-au putut manifesta forţa brutală faţă de o rezistenţă culturală“, a declarat Arsene.

Irene Arsene a arătat că editura îşi desfăşoară activitatea în sediul din strada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti, încă de la înfiinţare, anul 1998, şi că are un contract de chirie cu Primăria Sectorului 1, iar cel care se pretinde proprietar nu a prezentat niciun document.

Schalli Alexandru pretinde însă că el este proprietarul imobilului deşi el are doar o „hotărâre intermediară eliberată de Administraţia Fondului Imobiliar“, instituţie care, conform lui Arsene, a produs un abuz.

Sediul editurii a mai fost blocat şi în cursul dimineţii de sâmbătă, 17 iulie, de o firmă de pază, care a pus lanţuri la uşile şi porţile clădirii. Una dintre angajate a fost reţinută de către firma de pază în interiorul clădirii.

Cristian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitaliei, a declarat că din informaţiile pe care le deţine reiesă că această clădire este în litigiu şi că un cetăţean german a prezentat poliţiştilor mai multe documente, printre care un act de indentitate cu date care corespundeau cu adresa clădirii.

Purtătorul de cuvânt a precizat că cetăţeanul german a încercat să intre în posesia clădirii cu ajutorul unei firme de pază, fără să mai aştepte o sentinţă irevocabilă, moment în care intrarea în posesie se face cu ajutorul executorului judecătoresc.

Ciocan a spus că au început cercetările şi pe numele cetăţeanului se va deschide un dosar care va fi înaintat procurorilor pentru a lua măsurile legale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22