Pe aceeași temă
UPDATE: Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că formaţiunea va contesta în instanţă decizia Biroului Electoral Central de respingere a siglei partidului la alegeri, el arătând că este vorba despre o interpretare diferită a legii şi că va depune în plus şi un acord formal prin care acceptă ca USR să folosească sigla USB.
UPDATE: Clotilde Armand, vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, a declarat că formaţiunea va rezolva problema siglei cu care va merge în alegerile parlamentare, în urma respingerii acesteia de către Biroul Electoral Central, ea precizând că este o ”chestiune minoră”. Armand suţine problema s-a datorat faptului că Tribunalul Bucureşti nu a finalizat în timp util fuziunea dintre USB şi USR, conform News.ro.
Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie să se deosebească de cele anterior înregistrate de alte formaţiuni, având în vedere că ele aparţin de drept primei formaţiuni care a depus cererea. În acest caz, notează BEC, este vorba despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune care a candidat la alegerile locale.
Biroul Electoral Central transmite că, la verificarea datelor din instanţă, pe 16 octombrie, când USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizată printr-o hotărâre definitivă şi nu a fost înregistrată la Tribunal.
Din acest motiv, BEC a decis să respingă înscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum să îşi aleagă o nouă prezentare grafică.