Pe aceeași temă
La scurt timp dupa ce a demisionat din Partidul Liberal Reformator (PLR) al lui Tariceanu, senatorul Sorin Iliesiu isi anunta inscrierea in Partidul Social Democrat (PSD), despre care spune ca este “singurul partid care a decis sa faca ceea ce trebuia facut de un sfert de secol”, si anume “reformarea morala si politica” a tarii.
Cunoscut pentru atitudinile sale vocal anticomuniste, fost membru al Aliantei Civice si al Grupului pentru Dialog Social (GDS) - de unde a fost exclus in 2012 -, Sorin Iliesiu se inscrie in PSD, unde il va avea ca presedinte de onoare pe Ion Iliescu.
Anuntul a fost facut miercuri in Senat. Iliesiu a fost dat afara din PNL, anul trecut, dupa ce a decis sa-l urmeze pe Calin Popescu Tariceanu in noua constructie politica – PLR.
"Este cea mai comica si cea mai penibila declaratie pe care am ascultat-o vreodata in Parlamentul Romaniei. Daca penibilul, domnule Iliesiu, nu purta un nume, de azi poarta, este numele dumneavoastra", a declarat liberalul Puiu Hasotti, potrivit Ziare.com.
PSD si corectitudinea morala
Decizia luata de Iliesiu a fost motivata prin acceptul dat de PSD pentru sustinerea “legii pentru condamnarea totalitarismului comunist si pentru cultivarea memoriei nationale antitotalitare” , potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
Despre PSD, Iliesiu sustine ca este “singurul partid care a decis sa faca ceea ce trebuia facut de un sfert de secol”. Senatorul face referire la diferite initiative legislative: adoptarea unui Raport pentru condamnarea totalitarismului comunist, infiintarea unui Muzeu national al totalitarismului comunist, construirea unui Monument al victimelor totalitarismului comunist.
Potrivit lui Iliesiu, “acest proiect legislativ este corect juridic, moral și politic. Adoptarea lui va reprezenta un moment de răscruce pentru reformarea morală și politică a României”
“Consider că mulți intelectuali, oameni de cultură și tineri vor adera la social-democrație, dacă PSD se va delimita de totalitarismul comunist și dacă își va asuma memoria națională antitotalitară”, mai spune Sorin Iliesiu.