Pe aceeași temă
Bodog a susținut, luni, la dezbaterile din parlament că este victima unei răzbunări pentru că a fost un ministru dur.
În apărarea lui Bodog a sărit și Titus Corlățean, colegul de partid al lui Bodog, care a deviat discuția către discriminarea românilor, tratați precum ”cățeii” de către ”dulăii” de la Bruxelles.
Senatorii opoziției au anunțat că vor vota pentru solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Florian Bodog, explicând că Parlamentul nu este instanță de judecată.
Comisia juridică din Senat a respins pe 17 septembrie, cu majoritate de voturi, ridicarea imunităţii parlamentare a senatorului social-democrat Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.
Presedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, s-a arătat mulțumit de informațiile pe care le-a aflat de la Bodog după ce a ”procedat” la audierea sa și a spus că fostul ministru a adus clarificările solicitate.
Bodog este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual pentru că a făcut, ca ministru al Sănătății, demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să-și încaseze drepturile salariale timp de un an fără să fi trecut o zi pe la serviciu sau să fi prestat munca pentru care era plătită.
”Ceea ce pot sa va spun este ca niciunul dintre consilierii care au fost angajati la minister nu se afla in situatia de a nu fi prestat activitatea pe care le-a trasat-o ministrul. Niciunul, toti au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o, fiecare s-a ocupat de ceea ce le-am dat sa faca. Toti consilierii mei, indiferent ca au fost cu norma intreaga sau jumatate de norma, au lucrat in directa mea coordonare. Eu le-am trasat ce anume sa faca, mie mi-au raportat, cu mine au discutat si pe mine m-au ajutat in activitatea mea de ministru", a afirmat Bodog pe 4 iulie, când DNA a trimis Senatului cererea de ridicare a imunității fostului ministru al Sănătății, acum senator.