Pe aceeași temă
Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compmania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro), se mai arată în proiectul de HG.
Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni, conform economica net.
În Nota de fundamentare a HG se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că:
numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;
stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;
spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;
nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.
"Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale", se arată în documentul citat.
În plus, o altă HG vine să completeze investiţia derulată în noul stadion de la Craiova, unde se menţionează că "a intervenit necesitatea revizuirii indicatorilor tehnico-economici avizaţi în baza Studiului de Fezabilitate emis în 2014 pentru Complexul Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal, situată în B-dul Ştirbei Voda nr.34, Municipiul Craiova, Judeţul Dolj", se arată în Nota de fundamentare.
"De exemplu - Regim de înălțime se modifică din P+M+4E în P+6E. Necesitatea introducerii unui nivel nou (etajul 6) faţă de conceptul iniţial a rezultat pentru asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor, conform UEFA Euro2020. Acestea, conform Studiului de fezabilitate din 2014, erau amplasate la nivelul 3, în skybox-urile de pe capete, cu vizibilitate redusă la terenul de fotbal", se precizează în document.
O altă schimbare ţine de cerinţele UEFA EURO 2020, potrivit cărora, stadionul trebuie să aibă patru studiouri outdoor. Studiourile au fost amplasate la nivelul 3, în skyboxuri cu dublă funcţiune şi vizibilitate redusă pe terenul de fortbla, potrivit studiului de fezabilitate din 2014.
Investiţia totală în noul stadion de la Craivoa este de 52 de milioane de euro, din care valoarea restului de executat este de 27 de milioane de euro.
Comentarii 4
Ana - 07-14-2017
"" numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA ". Va rog sa ma lamuriti, ca google nu reuseste: Alexandria are echipa de liga 1 ?
Răspundeeugen - 07-13-2017
Nu fiti rautaciosi, cred ca o resedinta de judet merita fie si un stadion de numai 5500 de locuri. Cred ca si-l doresc indif. de simpatiile politice.
Răspundedan - 07-13-2017
"Cumințica” Șaide, cu privirea încețoșată, își merită numele... ”Se(r)vil”. Asta seamănă cu ”... vă mai dăm 100 de lei la leafă...”. E de bine...
Răspundehoratiu - 07-13-2017
bun , la Craiova se poate accepta ca au nevoie de imbunatatiri la stadion . dar la Alexandria ... spun asta intrucit pentru judetul Cluj tanti Saideh nu da drumul la bani , pe proiect european aprobat in scopul finalizarii centurii ocolitoare a orasului . iar totalul banilor repartizati la Cluj , spun cei de la primarie ca anul acesta suma totala este de 16 ori mai mica decit cea de la Teleorman ... Alexandria . ca o concluzie , chiar si banii existenti , inclusiv fondurile europene sunt dirijate arbitrar , se fac investitii discutabile ca necesitate , iar acolo unde treaba merge sunt sfatuiti sa isi roada cotul ... halal dorinta de progres pentru Romania ...
Răspunde