Pe aceeași temă
Mureșan afirmă că, desi exista deja un numar mare de ministri, apar acum o multime de secretari de stat, angajati in fiecare minister: "Pentru că nu era suficient că avem guvernul cu cei mai mulți miniștri dintre toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene (27 de miniștri plus un prim-ministru), vedem, iată, cum, în jurul fiecărui minister înflorește câte o „gașcă” de secretari de stat. Avem un minister, cel al Dezvoltării Regionale, cu 6 secretari de stat!"
Europarlamentarul afirma ca Guvernul Dragnea - Grindeanu va avea în jur de 110 miniștri și secretari de stat: "Pe lângă prim-ministru și cei 27 de miniștri, alți peste 80 de secretari de stat au fost numiți sau urmează să fie numiți în perioada următoare... Cu tot cu prim-ministrul, 110 demnitari în total, cu 110 cabinete de consilieri, a câte 3, 4, 5 consilieri de fiecare demnitar, plus 110 secretare, 110 șoferi, 110 birouri și 110 mașini oficiale..."
Mureșan face o comparatie cu situatia guvernelor din cele mai mari tari europene: "Prin comparație, Franța, deși are o populație de peste trei ori mai mare decât România, are 17 miniștri plus un prim-ministru și 21 de secretari de stat (în total, 39 de demnitari). Germania, cu o populație de patru ori mai mare decât România, nu atinge nici ea numărul-record de demnitari din actualul Guvern PSD-ALDE. Guvernul federal al Germaniei are 15 miniștri, plus cancelarul federal, 4 miniștri de stat și 55 de secretari de stat (în total, 75 de demnitari, cu mențiunea că o parte din secretarii de stat sunt funcționari publici, deci nu sunt numiți politic)."
Europarlamentarul concluzioneaza ca Romania nu are decat de pierdut de pe urma formarii unui astfel de aparat de stat: "Un astfel de aparat greoi, supraaglomerat, are puțini câștigători și mulți pierzători. Câștigătorii: clientela de partid care poate să împartă posturi călduțe de demnitari. Pierzătorii: românii, pentru că țara va fi guvernată după cum dictează interesele membrilor de partid atât de bine înfipți în aparatul de lucru al statului și nu pentru a avea creștere economică sustenabilă, pentru a atrage investitori și pentru a crește absorbția fondurilor europene."