Sistemul național de transport al gazelor naturale este suprasolicitat de vârful de consum

Redactie | 28.02.2018

Înrăutățirea condițiilor meteo a făcut ca miercuri dimineață sistemul național de transport al gazelor să se afle la un pas de starea de risc, consumul mare de gaze golind conductele magistrale sub limita de funcționare în parametri normali, transmite Agerpres, citând datele comunicate de Transgaz.

Pe aceeași temă

 

Indicatorul Line Pack care urmărește volumul efectiv de gaze care este în sistem la un moment dat scăzuse miercuri dimineață la valoarea de valoarea de 33,6 milioane de metri cubi, foarte aproape de nivelul considerat intrarea în starea de risc de 33 milioane metri cubi.

 

Transgaz are stabilit în cadrul „Limite de funcționare ale SNT” ca valoare optimă a Line Park se situează la 41 de milioane de metri cubi +/- 1 mil. mc, starea normală fiind cuprinsă între 38 și 44 mil. mc în timp ce pentru valori mai mici de 38 mil. mc este considerată o stare de dezechilibru. Ceea ce se situează sub 33 mil. mc sau peste 46 mil. mc reprezintă zone de risc.

 

Totuși reprezentanții Transgaz dau asigurări că starea de dezechilibru nu este sinonimă cu o stare de pericol afectiv ci se datorează doar unor consumuri exagerate.

 

O astfel de clasificare stabileste punctul de plecare de la care Operatorul Sistemului National de Transport incepe sa ia masurile prevazute de Regulamentele europene si legislatia nationala, in vederea mentinerii in parametrii optimi transportul de gaze la nivel national, se mai arata pe site-ul Transgaz.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22