Situatia politica de la Bucuresti ajunge in presa austriaca. Der Standard scrie despre vulnerabilitatea clasei politice si despre premierul Victor Ponta, urmarit penal de DNA

T.d. | 18.06.2015

Pe aceeași temă

Situatia politica romaneasca a momentului ajunge si in presa austriaca. Der Standard scrie despre caracterul corupt al elitei politice de la Bucuresti. Austriecii noteaza si despre “vulnerabilitatea” politica a liderilor social-democrati, in frunte cu premierul Victor Ponta, urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie.

Der Standard scrie intr-un articol de luni despre cazul special al Romaniei in Europa. “Coruptibilitatea elitei politice a ramas un cancer al politicii romanesti”, noteaza publicatia austriaca, citata de agentia Rador, potrivit Ziare.com.

"Este cunoscut ca Romania era deja in perioada dintre cele doua razboaie, cand era regat, una dintre tarile cele mai corupte ale Europei. Trilogia balcanica neuitata a scriitoarei britanice Olivia Manning despre intrigi, mituiri, tradari si supravietuire la Bucuresti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a constituit pentru corespondetii straini chiar un indreptar in a intelege bizara era Ceausescu, cand zeci de mii de evrei si apoi germani au avut voie sa paraseasca tara in schimbul unor sume platite de Ierusalim si Bonn", puncteaza jurnalistii austrieci.

Der Standard face referire si la cazurile liderilor social-democrati romani cu probleme in Justitie.

"Mai ales social-democratii - in frunte cu fostul premier Adrian Nastase si urmasul sau (si pupilul sa politic) din 2012, Victor Ponta - s-au dovedit a fi vulnerabili. Nastase a fost condamnat de doua ori la mai multi ani de inchisoare. DNA il acuza pe Ponta de evaziune fiscala, spalare de bani si fals in acte", mai noteaza Der Standard.

Si incercarile de modificare a legislatiei penale, astfel incat atributiile DNA sa fie restranse, sunt scoase in evident de publicatia austriaca.

"Majoritatea vrea chiar sa schimbe si pe seful curajos al DNA, Laura Codruta Kovesi , prin intermediul adoptarii unor noi legi. Ponta, care a fost nevoit sa renunte la titlul de doctor din cauza unor acuzatii de plagiat, a fost la randul lui procuror anticoruptie in perioada 1998 - 2001! Pana in acest moment, Comisia Europeana pastreaza tacere fata de criza constitutionala din Romania", mai scrie Der Standard.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22