Pe aceeași temă
Liderul PMP susține că sondajul comandat de PMP a fost realizat după toate regulile sociologice și urmează să-l dea integral publicității. Ca și în sondajul USR prezentat vineri, Dan Barna a scăzut după publicarea anchetei Rise Project, iar moțiunea de cenzură împotriva lui Dăncilă a trecut prin Parlament.
Tomac acuză partidele că prezintă date deformate drept sondaje de opinie, iar campania pentru prezidențiale se duce fără dezbateri și prezentarea programelor fiecărui candidat fiind caracterizată doar de atacuri la persoană.
„Ultima dezinformare grosolană vine din partea celor care se prezintă drept oameni care fac altfel de politica și in încercarea de a-și liniști susținătorii au strecurat in presa un presupus sondaj prin care deformează in stil PSD.
Este păcat ca aceste practici ticăloase se lipesc și de cei care au venit cu mesajul «noi suntem altfel și nu vă mințim». Îi provoc pe cei din USR-PLUS, azi la 30 de ani de la revoluție, să publice integral sondajul «scăpat» in presă, din care rezultă că Dan Barna are peste 18%, iar Theodor Paleologu are o intenție de vot mai mică decât Hunor.
În numele adevărului, demonstrați-le alegătorilor dumneavoastră că nu mințiți și că sunteți ceea ce pretindeți, niște oameni noi și cinstiți in politică.
Vă promit că și eu voi publica un sondaj cu toate datele, din care să rezulte că cifrele prezentate aici au în spate o cercetare sociologică solidă și profesionistă.
Poza zilei in materie de sondaje arată așa:
Klaus Iohannis - 40 %
Viorica Dăncilă - 19 %
Dan Barna - 13%
Theodor Paleologu - 8 %
Mircea Diaconu - 7 %
Kelemen Hunor - 4 %
Alexandru Cumpănașu - 3 %
Alții - 1,5%
Singurul candidat aflat pe trend de creștere este Theodor Paleologu, toți ceilalți și-au atins limitele in susținerea populației, de aici și explicația că nimeni nu își dorește o dezbatere cu cel mai bun candidat.”, scrie Eugen Tomac.
Sondajul realizat la comanda USR
Comparativ cu sondajul prezentat de USR valorile sunt aproximativ egale pentru Iohannis și Barna, o diferență importantă fiind în cazul lui Dăncilă, care în sondajul PMP este cotată doar la 19%.
Impactul electoral al anchetei Rise Project asupra lui Dan Barna a fost de aproximativ 1%, candidatul USR fiind creditat cu 18,5%, față de 19,7% anterior, potrivit unul sondaj, publicat pe un grup intern al partidului.
Dan Barna se situează pe locul al treilea în topul prezidențiabililor, după Viorica Dăncilă care e creditată cu 23,4% în intențiile de vot, în creștere față de măsurătoarea precedentă, și Klaus Iohannis, care are o cotă electorală de 39%, în ușoară scădere.
Dan Barna este cotat cu un procent similar USR-PLUS în intențiile de vot. Astfel, Uniunea ar obține un procent de 19,9% la parlamentare, fiind pe locul al treilea după PSD -24,9% și PNL - 36,8%.
Potrivit sondajului, Dan Barna a redus diferența dintre el și Iohannis, în perspectiva unui tur doi, recuperând aproape șapte procente față de măsurătoarea anterioară.
Datele se bazează pe rezultatele sondajelor efectuate în perioada 3-24 septembrie și 15-23 octombrie, eșantionul fiind de aproape 2.000 de persoane. Acesta din urmă a prins perioada anchetei Rise Project care a fost publicată pe 15 octombrie.