Pe aceeași temă
„Cum a ajuns un asemenea personaj sa-si puna numele Academiei pe coperta? Prin ce complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri (caci, in mod probabil, au fost cumparate niste „indulgente” acolo)?”, a scris pe Facebook Mihai Sora.
„Nu sunt adeptul generalizarilor isterice, al vinovatiei colective, al anatemei aruncate la intamplare, peste o intreaga institutie. Uscaturi exista pretutindeni si nu razi de pe fata pamantului o padure pentru cateva crengi care zac pe jos, putrede”, a completat filosoful.
„Prima masura pe care as lua-o daca mi-ar sta in putere ar fi sa destitui persoana care se afla in spatele acestei abominatii: cine si-a dat acordul pentru publicare? Cine a semnat bunul de tipar? Din ce fonduri s-a facut imprimarea? Exista responsabilitati (chiar si intr-o institutie publica!), iar ele nu sunt vorbe, formule lipsite de acoperire sau de sens”, a mai scris Sora.
„Profesorul Dan Voiculescu a lansat, joi, la Biblioteca Academiei Române, Tratatul Umanismului Pragmatic, o lucrare amplă dedicată doctrinei pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de trei decenii“, se arată într-un comunicat al PPUSL, formațiunea fondată și controlată de Dan Voiculescu.
La lansare au fost prezenți, printre alții, actorul George Mihăiță, Teodor Meleșcanu, Alessandra Stoicescu, Octavia Geamănu, Gabriela Firea, Daniel Zamfir, deputații umaniști Ana Loredana Predescu, Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu și Vlad Popescu, Cristian Popescu Piedone și Ramona Ioana Bruynseels, candidat umanist la alegerile prezidențiale din 2019.
„Astăzi, în ziua lansării Tratatului, vreau doar să mulțumesc familiei mele, care mi-a înțeles și susținut preocuparea constantă pentru doctrina umanistă, Editurii Academiei Române pentru susținerea acestui proiect, precum și prietenilor, colaboratorilor și adversarilor de bună credință din politica românească, care au contribuit, cu sau fără intenție, la selectarea și sedimentarea nucleului teoretic al umanismului pragmatic – marile idei, principii și valori se validează inclusiv prin confruntarea constructivă cu opinii și concepții semnificativ diferite“, a scris Voiculescu, pe blogul său.
Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru fapte de corupție, în dosarul ICA, fiind eliberat după circa trei ani. ANAF n-a reușit să recupereze decât o mică parte din prejudiciul de 60 de milioane de euro. În plus, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Dan Voiculescu a fost turnător al Securității.
Comentarii 6
Popov Ionita - 05-30-2021
Mare rusine pentru "Editura Academiei", asa se cheltuiesc banii din bugetul Romaniei fara niciun folos! O maculatura, ca nu o pot numi "carte" care nu foloseste nimanui. Dar directorul Editurii Academiei nu ar trebui sa demisioneze pentru o asa "scapare"?
Răspundenick - 05-30-2021
Macar doua institutii sa fi avut si noi curate :biserica si academia........
Răspundemarcel țena - 05-29-2021
Voiculescu este un securist mafiot, „creatorul” postului de propagandă Antena 3, care face atât de mult rău României. Editura Academiei s-a compromis rău de tot prin publicarea „operelor complete” ale acestui bandit.
RăspundeMircea Popescu - 05-29-2021
Poate stie ceva Presedintele Academiei, cel care are senmatura pusa pe diploma de neplagiator a lui Florin Iordache. Presedintele Academiei este un cumulard de peste 500000 de lei anual. Poate nu-l plateste suficient de bine populatia generala...
RăspundeIleana - 05-29-2021
E revoltator! Marele "umanist" care a turnat la Secu , a furat, a facut fel si fel de escrocherii pe seama noastra, a tuturor, a adus in politica jeguri umane promovate de antenele lui corupte vrea sa aiba staif de mare om de litere. Ce nerusinare!
RăspundeNadia Badrus - 05-29-2021
Asta spune multe despre Editura Academiei și chiar despre Academia Româna. Dar nu mă mir prea mult. Dan Berindei, vicepreședinte al Academiei, a fost colaborator al Securității și a reușit performanța de a-și turna propriul fiu, pe Mihnea Berindei.
Răspunde