Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, adus cu mandat la DNA. Va fi audiat ca suspect

E.b. | 07.11.2016

Sorin Blejnar, sostul şef al ANAF, a fost adus la sediul DNA Ploieşti, cu mandat, pentru a fi audiat într-un dosar în care, potrivit unor surse judicare, are calitatea de suspect.

Pe aceeași temă


 

 

UPDATE: Sorin Blejnar este audiat luni de procurorii DNA Ploiești într-un dosar privind favorizarea unei firme din domeniul IT, conform Agerpres, care citează surse judiciare.

Potrivit surselor citate, faptele au fost comise în anul 2011, când Blejnar se afla la conducerea ANAF. El ar fi acceptat atunci promisiunea unor sume de bani de la administratorul unei firme, în schimbul sprijinului pentru obținerea unui contract de furnizare și servicii IT.

În același dosar este vizat și un fost director de achiziții din cadrul ANAF, asupra căruia Sorin Blejnar și-ar fi exercitat influența pentru încheierea contractului cu firma din domeniul IT, conform surselor judiciare. 

 

Sorin Blejnar a fost adus în jurul orei 8.30 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, el fiind flancat de doi ofiţeri de poliţie judiciară, transmite News.ro.

 

La intrarea în sediul DNA, Sorin Blenar a spus doar că nu ştie de ce a fost adus în faţa procurorilor.

 

Potrivit unor surse judiciare, fostul șef ANAF a fost citat într-un nou dosar ce privește fapte de trafic de influență, conform Agerpres.

 

În iunie, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina", în care a fost acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar, soții Radu și Diana Nemeș au fost condamnați la 9 ani închisoare, respectiv 7 ani închisoare.

 

Omul de afaceri Radu Nemeș a cerut în 2012, la schimbarea Guvernului, ca fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, la acel moment vicepreședinte al ANAF, să fie menținuți în funcții, demersuri în acest sens fiind realizate de Codruț Marta și Elan Schwartzenberg, se arată în motivarea Curții de Apel București.

 

De asemenea, potrivit motivării Curții de Apel București, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor și vicepreședinte al ANAF, au fost sesizați oficial cu privire la activitățile evazioniste desfășurate de omul de afaceri Radu Nemeș, însă au coordonat acțiunile de control într-o modalitate care să asigure funcționarea în continuare a mecanismului evazionist, prin exploatarea vulnerabilităților sistemului vamal. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22