Pe aceeași temă
Sorin Oprescu, medicul fugar condamnat pentru luare de mită, a depus pe rolul instanțelor din România două căi extraordinare de atac prin care avocații lui speră să anuleze sentința penală.
O contestație la executare a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București și o contestație în anulare, înregistrată pe rolul Curții de Apel București, care se va judeca abia la toamnă, pe 23 septembrie.
Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința de vineri, 13 mai, a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara.
Sorin Oprescu a fost prins în Grecia și arestat în vederea extrădării. Într-un final, instanța a decis să îl elibereze pe cauțiune.
Fostul edil a trebuit să plătească o cauțiune de 5.000 de euro și este obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună.
Până pe 10 iulie, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.
Alte condamnări din dosarul Oprescu:
Popa Bogdan Cornel - 11 ani și 6 luni
Stanca Cristian - 7 ani și 2 luni
Constantinescu Mircea Octavian- 6 ani și 10 luni
Șupeală Florin - 4 ani
Albu Romeo- 6 ani
Niță Ion - 7 ani și 10 luni
Bengalici Claudiu - 6 ani și 6 luni
Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela - 2 ani și 10 luni cu suspendare
Fostul primar al Bucureștiului a fost găsit în septembrie 2015 cu o pungă de 25.000 de euro în portbagajul mașinii, iar procurorii DNA l-au reținut atunci pentru luare de mită. Oprescu a primit o condamnare la 5 ani și 4 luni de închisoare în procesul pe fond.
Sorin Oprescu susține că a luat banii despre care DNA spune că sunt cu titlul de mită ca urmare a unei „provocări” făcute de procurori, dar nu neagă faptul că a pus mâna pe bani, ci nuanțează motivul primirii acestora.
Edilul a vorbit în ultimul cuvânt despre flagrant, despre intervenții ale unui general SRI pe lângă el și despre faptul că dosarul lui ar fi unul „fabricat”.