Soros a transferat 18 miliarde de dolari catre Open Society, fundatia sa filantropica

E.b. | 18.10.2017

Miliardarul George Soros a transferat 18 miliarde de dolari din conturile sale in cele ale Fundatiei Open Society (OSF).

Pe aceeași temă

 

Astfel, fundatia a fost transformat intr-una dintre cele mai mari companii filantropice din lume, relateaza The Wall Street Journal.

 

Open Society detine acum cea mai mare parte a averii lui Soros si a ajuns in topul organizatiilor filantropice, fiind a doua ca marime in SUA dupa Fundatia Bill si Melinda Gates, potrivit cifrelor din 2014 ale Trustului National Filantropic.

 

George Soros nu intentioneaza sa faca tranzactii cu acesti bani, care acum apartin Open Society, potrivit unor persoane familiarizate cu situatia. Soros a pierdut bani anul trecut dupa ce a pariat ca bursele se vor prabusi dupa alegerea lui Donald Trump ca presedinte al SUA. In afara acestei sume, Soros a donat 14 miliarde de dolari incepand cu 1979, primele sume fiind destinate scolarizarii persoanelor de culoare din Africa de Sud in timpul apartheid-ului, scrie News.ro.

 

Antreprenorul de 87 de ani a transferat in ultimii ani sume importante de bani grupului sau de fundatii. Soros a pastrat un rol activ in cadrul OSF ca presedinte al consiliului de administratie, din care fac parte si fiii sai Alexander si Jonathan.

 

Fundatia Open Society functioneaza acum prin intermediul a 40 de organizatii si birouri, in tari precum Afganistan pana la Africa de Sud, finantand fonduri de ajutorare a refugiatilor ori programe de sanatate publice si de educatie. Fundatia sa militeaza, printre altele, si pentru independenta presei, dar si pentru drepturile rromilor, una din cele mai mari minoritati etnice din Europa

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22