Spitalele, aflate în prima linie a luptei cu pandemia cu coronavirus, sunt cele mai expuse

Laurentiu Gheorghe | 25.03.2020

Spitalul Județean Suceava va fi închis, începând de miercuri, pentru 48 de ore, după ce 34 de medici și 49 de asistenți au fost infectați cu coronavirus, a anunțat secretarul de stat, Nelu Tătaru.

Pe aceeași temă

Corpul de control al Ministerului Sănătății a constat mai multe nereguli la Spitalul Județean Suceava unde peste 100 de cadre medicale și pacienți au fost infectate cu coronavirus. Totodată aici au fost înregistrate cinci decese din cele 13 consemnate până miercuri la nivel național.

Ministerului Sănătății au decis închiderea Spitalului Județean începând de miercuri pentru 48 de ore, timp în care va fi făcută dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea către alte unități medicale a celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital. După dezinfecție, spitalul va deveni unitate medicală în care vor fi tratate exclusiv cazurile de COVID-19.

Măsurile dispuse după prima zi de control al echipei Ministerului Sănătății conduse de secretarul de stat Nelu Tătaru au fost anunțate miercuri dimineață de Grupul de comunicare strategică:

Echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare, după cum urmează:

Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.

Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.

Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Se închide spitalul militar din Focșani

Un alt spital se închide din cauza infestării cu coronavirus. Este vorba de Spitalul Militar de Urgență din Focșani după ce marți au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

„În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului", a transmis Ministerul Apărării.

Un alt spital care a trebuit să fie închis temporar pentru dezinfectie, este cel al Ministerului de Interne din București „Dimitrie Gerota” unde un fost ofițer de poliție a reușit să infesteze 22 de cadre medicale cu SARS CoV-2.

Din păcate, medicii și asistenții implicați în tratarea pacienților infectați cu coronavirus sunt cei mai afectați de răspândirea cazurilor în România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22