Sputnik o vede pe Diana Șoșoacă „omul politic al anului”, în fața lui Chris Terheș și Liviu Dragnea

Laurentiu Gheorghe | 15.12.2021

Sputnik, organul de propagandă al Rusiei în România, a lansat marți, topul personalităților politice din țara noastră pe anul 2021, pe primul loc fiind Șoșoacă, iar la secțiunea notorietate, ÎPS Teodosie.

Pe aceeași temă

Pe prima poziție se regăsește senatoarea Diana Șoșoacă, implicată recent într-un scandal în care a agresat o jurnalistă italiană.

 

Potrivit Sputnik, Diana Șoșoacă se bucură de "admirația" a milioane de români pentru „lupta” pe care a dus-o pentru respectarea Constituției, dar și împotriva „dictaturii medicale”.

 

„Topul politicienilor români pe anul 2021 este dominat de senatoarea Diana Șoșoacă, ale cărei inițiative pentru apărarea drepturilor românilor, pentru respectarea Constituției și împotriva a ceea ce ea a acuzat a fi o ‘dictatura sanitară’ au atras admirația și susținerea a milioane de români, așa cum se vede din succesul și popularitatea mesajelor sale publicate pe conturilor de socializare”, scrie Sputnik.

 

Jurnaliștii de la Moscova amintesc și de momentul în care Șoșoacă a apărut în plenul Parlamentului cu o botniță la gură pentru a atrage atenția „asupra încălcării Constituției”. De asemenea, Sputnik mai afirmă despre Șoșoacă că este „cel mai remarcabil politician al anului 2021 prin curaj, franchețe și prin șocurile pe care le-a aplicat clasei politice românești”.

 

Pe următoarele poziții din topul organului de propagandă al Moscovei se regăsesc europarlamentarul Chris Terheș, precum și Liviu Dragnea. Despre acesta din urmă, Sputnik susține că a avut un mesaj „extrem de dur la adresa noii coaliții” și că mesajul său „a pus la zidul rușinii partidele care tocmai își împărțiseră puterea”.

 

Topul personalităților – cea mai pregnantă figură publică –  este condus de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, o figură controversată în pandemia din România, care s-a remarcat încă de la începutul pandemiei de coronavirus prin sfidări repetate ale regulilor stabilite de autorități, intrând de multe ori în conflict cu Biserica Ortodoxă Română.

 

Despre Teodosie, rușii de la Sputnik spun că „a fost cea mai pregnantă voce din Biserica Ortodoxă Română în apărarea dreptului creștinilor ortodocși la practicarea liberă a credinței lor (…) și a reprezentat una dintre vocile cele mai articulate ale mărturiei creștine în perioada pandemiei de Covid 19 din România”.

 

Clasamentul este continuat de Dan Chitic, un personaj prezent la toate protestele antivacciniste, și Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care s-a remarcat în ultima perioadă prin discursuri naționaliste și lipsa de reacție în campania de vaccinare împotriva Covid-19. De asemenea, Pop a aplaudat în acest an, alături de Patriarhul Daniel, un discurs ultra-naționalist susținut la Mânăstirea Putna, eveniment remarcat și apreciat și de Sputnik: „Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, reprezintă o excepție notabilă și lăudabilă printre conducătorii de instituții oficiale românești și merită un loc III în topul personalităților publice din România pentru implicarea sa în apărarea credinței și tradițiilor poporului român. Merită amintit în acest sens, printre alte mesaje similare, cel transmis cu ocazia evenimentelor ce au marcat în acest an Serbarea Putna – 150”.

 

Ultimul top creionat de Sputnik este cel al partidelor politice, condus AUR, „surpriza absolută a clasei politice românești”, așa cum scrie oficiosul Kremlinului.

 

Al doilea partid în clasament este PNȚCD, „pentru că a fost singurul partid românesc care a participat la Summit-ul suveranist de la Varșovia unde s-au întâlnit liderii partidelor conservatoare din Europa”, iar topul este completat de Alianța pentru Patrie, „partidul inițiat de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu”, care „a luat atitudine clară pentru apărarea capitalului autohton, a unei politici suverane a României, poziționându-se fără echivoc împotriva abuzurilor la adresa românilor”, încheie Sputnik.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22