Pe aceeași temă
Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea unor persoane acuzate într-un dosar de fraudare a fondurilor europene, care au solicitat ca atât DNA, cât și SRI să declare dacă au colaborat în dosar. Nu numai că vor fi nevoite să comunice ce informații au obținut, ba chiar să dezvăluie componenţa echipei, contribuţia şi identitatea fiecărui membru, relatează Alba24.ro, preluată de G4Media.ro.
Printre inculpaţi se află şi patru cetăţeni libanezi, un francez, doi notari din Brașov, dar și președintele de la acea vreme a Camerei de Comerţ Cluj, Ştefan Dimitriu, administratorul societăţii De Construcţii Napoca SA.
Inculpaţii sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă din fonduri europene, înşelăciune, fals în înscrisuri, fals în declaraţii, abuz în serviciu şi infracţiuni de complicitate la unele dintre aceste infracţiuni.
Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2011 – 2014, în contextul derulării unor programe finanţate din fonduri europene, inculpaţii Palada Costin-Gimi, Deniel Luc Henri Marie şi Tudorache Cristina au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat inculpaţii Younes Ziad şi Homsi Ghassan, pe parcurs aceştia fiind sprijiniţi de inculpaţii Iordache Mihail, Luther Simona Mariana, Bachir Mazen, Khalil Saad, toţi având scopul declarat şi urmărit de a obţine, prin mijloace nelegale, finanţarea europeană şi naţională.
În data de 18.04.2019, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis cererile formulate de mai mulți inculpați din dosar, cereri referitoare la colaborarea dintre DNA și SRI în faza de urmărire a celor implicați.