Pe aceeași temă
Descins personal la Curtea Supremă pentru a pleda în dosarul de redeschidere a anchetei împotriva judecătorului Mateescu, redeschidere cerută chiar de el, Gheorghe Stan, șeful SS a fost împiedicat joi de judecătorul Curții Supreme să pledeze peste procurorul de ședință după ce i s-a amintit că nu are competența de a pleda în dosar.
A fost ultima sa tentativă împotriva magistraților indezirabili, Stan fiind după 20 iunie, când s-a dat un nou termen în dosar, judecător la Curtea Constituțională, unde a fost trimis de PSD.
Judecătorul Bogdan Mateescu, de la CSM, este unul dintre cei mai mari critici ai înființării SS, el cerând în nenumărate rânduri desființarea sa.
Gheorghe Stan, șeful secției speciale de anchetare a magistraților a încercat joi să pledeze personal pentru redeschiderea unei anchete clasate împotriva judecătorului Mateescu, dar nu a fost lăsat să vorbească în sala de judecată, pentru că președintele de ședință a invocat o hotărâre a Curții Supreme care spune că în cauzele SS în sală trebuie să intre un procuror judiciar de la Parchetul Curții Supreme și nu un procuror de la secția specială.
Stan i-a explicat judecătorului Marius Foitoș că solicitarea de redeschidere îi aparține, dar, pentru că în sală era deja desemnat un procuror de ședință de la secția judiciară din cadrul Parchetului General, magistratul nu a acceptat cererea lui Gheorghe Stan și a trimis o adresă procurorului general pentru a explica cine reprezintă Ministerul Public.
Procesul a fost amânat pentru 20 iunie, dată de la care Stan va fi deja judecător al Curții Constituționale unde a fost desemnat de PSD.
Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) redeschiderea unui dosar penal care l-a vizat pe judecătorul CSM Bogdan Mateescu, cauză clasată anul trecut de structura centrală DNA.
Dosarul referitor la Bogdan Mateescu a fost constituit în urma unei plângeri depuse de doi membri PSD din Govora, scrie G4Media.
Acțiunea l-a vizat atât pe Bogdan Mateescu, fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cât și pe tatăl său, primarul din Govora, Mihai Mateescu, şi pe un fost senator PNL, Marin Cotescu.
Plângerea vizează presupuse infracţiuni de corupţie comise de judecător şi tatăl său.
Cazul a fost închis de DNA anul trecut pe baza invocând un articol din Codul de procedură penală care stabilește că „fapta nu există”, dar SS a cerut Curții Supreme redeschiderea anchetei.