STENOGRAME DNA Dupa descoperirea fraudei, presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, a incercat sa-i impiedice pe auditori sa aiba acces la documente, intentionand sa le falsifice

P.c. | 08.05.2015

Pe aceeași temă

DNA arata, in referatul prin care solicita Tribunalului Iasi arestarea preventiva a presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, ca acesta a incercat sa-i intimideze pe auditorii care au descoperit frauda din proiectul ce avea ca obiect promovarea judetului Iasi. Adomnitei, alaturi de Teodora Jinga, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, si Carmen Irimescu, sef al Serviciului Proiecte si Parteneriate, au incercat sa falsifice acte pentru a acoperi frauda rezultata in urma acestui proiect, relateaza ziare.com

 

DNA cere de asemenea arestarea preventiva a Teodorei Jinga, a lui Carmen Irimescu, ambele din CJ Iasi, si a Letitiei Popa, administrator al SC Laser Co SRL Iasi, firma care primise contractul.

 

In septembrie 2013, CJ Iasi a acordat firmei Laser Co SRL un contract pentru tiparire materiale de promovare a judetului Iasi, care consta in realizarea unui catalog de prezentare a judetului Iasi, tiparirea de brosuri, calendare, mape de prezentare, harti turistice, realizarea unui film de prezentare a judetului Iasi si altele. DNA precizeaza ca administratorul Laser Co SRL, Popa Letitia, a utilizat documente false pentru a castiga licitatia, deoarece firma sa nu indeplinea cerintele minimale ale caietului de sarcini.

 

Pe 19 decembrie 2013, intre CJ Iasi si SC Laser Co SRL a fost incheiat un proces-verbal in cuprinsul caruia s-a consemnat predarea unui numar inferior de materiale fata de cel prevazut in contract. Ulterior, a fost semnat un proces-verbal de receptie cantitativa si calitativa, prin care s-a creat aparenta receptionarii tuturor materialelor prevazute in contract iar platile catre SC Laser Co SRL au fost efectuate in decembrie 2014.
 

Descoperirea fraudei


In lunile februarie-martie 2015, auditorii din cadrul CJ Iasi au demarat un control in legatura cu derularea contractului respectiv, fiind identificate neconcordante in documente, iar la sediul firmei Laser Co SRL au fost descoperite materiale aflate in faza de executie, care ar fi trebuit predate inca din decembrie 2013 catre CJ Iasi.
 

Procurorii noteaza ca, dupa descoperirea fraudei, Cristian Adomnitei si directoarele Teodora Jinga si Carmen Irimescu au facut demersuri, in cursul lunii martie 2015, pentru a-i impiedica pe auditori sa aiba acces la documente si pentru a da timp firmei Laser Co SRL sa execute si sa livreze materialele de promovare restante, dar si pentru a putea falsifica documente care sa ateste ca materialele fusesera predate in luna decembrie 2013 de SC Laser Co SRL si apoi restituite de CJ Iasi acestei firme, sub pretextul actualizarii unor fotografii.

 

CITITI SI: VIDEO UPDATE Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a fost RETINUT de procurorii anticoruptie. Adomnitei e suspectat de fals intelectual si favorizarea infractorului. Citeste comunicatul DNA

 

In prima saptamana a lunii martie 2015, Cristian Adomnitei s-a intalnit la restaurantul Oedosushi din Iasi cu cele doua directoare, in conditii de maxima confidentialitate (Teodora Jinga si-a lasat telefoanele mobile intr-o alta incapere), discutiile avand ca tema problemele generate de verificarile efectuate de Serviciul Audit Intern din cadrul CJ Iasi.
 

Falsificare de acte, pentru acoperirea fraudei


DNA precizeaza ca, ulterior, cei trei au actionat concertat pentru acoperirea cu acte false a fraudei comise, luand decizia de a intocmi documente care sa ateste restituirea a 948 albume de prezentare a judetului Iasi catre SC Laser Co SRL, in vederea actualizarii gratuite a acestora cu imagini si date privind Aeroportul International Iasi, precum si distribuirea a 52 astfel de albume, pentru a justifica lipsa din gestiunea CJ Iasi a acestor materiale.
 

Pe 9 martie 2015, auditorii au fost convocati in biroul lui Adomnitei iar la intalnire au participat si cele doua directoare, Teodora Jinga si Carmen Irimescu. Acestea din urma i-au reprosat sefului Serviciului Audit, Fanel Constantinescu, faptul ca a efectuat controlul, iar Adomnitei l-a intrebat daca a avut un temei legal pentru a se deplasa la sediul SC Laser Co SRL.
 

Mai mult, Adomnitei l-a intrebat pe Fanel Constantinescu daca se afla sub influenta bauturilor alcoolice. DNA noteaza ca Adomnitei a continuat actiunile de intimidare la adresa auditorilor si in zilele urmatoare.
 

Astfel, in ziua de 17 martie 2015, in cadrul unei sedinte la sediul CJ Iasi, Adomnitei a continuat sa faca reprosuri subtile, incercand sa-i intimideze pe auditori si aducandu-le la cunostinta ca detine trei plangeri formulate impotriva acestora cu privire la conduita lor si incercand sa-i determine pe alti doi auditori, Ion Catarau si Dumitru Calance, sa nu "mearga pe acelasi drum" cu seful lor, Fanel Constantinescu.
 

Înregistrări din ziua de 17 martie 2015:

 

Cristian Adomniţei:……Şi încerc să vă zic tuturor:  domnu’ Fănel a ales o cale, pe care, ce să zic, îi urez sănătate, că succes.... O cale, nu ştiu ce vrea să demonstreze prin calea aia.. Nu ştiu dacă în timpul controalelor dumnealui sau colegilor, dar mai ales ale dumnealui - colegii lui sunt un pic mai... încearcă să se abţină – respectă cu totul legea pe care dumnealui trebuie s-o respecte, legea de funcţionare pe audit. Succes, n-am ce să-i spun. Dar (nn: neinteligibil) vă rog următorul lucru: toate cele care aţi fost controlate, sunteţi sau veţi fi, cum e cazul lui... (nn: neinteligibil) Citiţi şi voi legea pe care controlează domnu’ Constantinescu, că eu n-am cum să.. . eu nu pot lucra cu şapte ani de acasă, e prea târziu... Aşa încât dacă vă simţiţi acostaţi, înghesuiţi, vă invit la preşedinte sau la vicepreşedinte. E opţiunea lui dl. Constantinescu….” …………………………………………………………………………

 

”….Şi deja, repet şi credeţi-mă, am trei plângeri. Mă străduiesc să caut încă drumul corect, dar ...Colegii dvs îi apreciez că sunt mai... culmea, că sunt cam de aceeaşi vârstă, aţi trecut prin viaţă şi asta vă face puternici, că ştiţi cum... Nu au mers pe drumul ăla, cu dvs. Poate nici nu-i bine să meargă cu dvs, părerea mea. I-am invitat şi pe ei astăzi aici, ca să aud exact ce zic….” 

 

Fănel Constantinescu : Domnu’ preşedinte, eu vreau să vă spun aşa, că pe  calea care am ales-o, eu consider că este o cale foarte bună şi foarte sănătoasă, domnu’ preşedinte. Şi să ştiţi că am s-o urmez, indiferent ce se întâmplă mai departe”.

 

Cristian Adomniţei: …domnu’ comandant, cât sunt eu preşedinte şi am să mai fiu, tot şef  la audit rămâne, vă garantez eu, ca să nu pară că-i altfel. .Ar trebui să vă gândiţi că poate nu-i calea cea mai bună, asta încerc să spun”….. ” ….Sper să se lămurească şi el... Când se va lămuri, sper, cât mai repede şi în timp util pentru toţi, să revenim la atmosfera frumoasă care era. Că nu poţi să stai aşa, în consiliu...” Vă spun de pe acuma, încă o dată vă spun, dacă-i nevoie: pentru mine, cuvântul vostru-i lege! Ce spuneţi voi că e făcut, de mers la Parchet, de...”

 

Conform DNA, Adomnitei nu a sesizat vreo unitate de parchet in legatura cu frauda descoperita de auditori, desi i s-a solicitat in mod expres acest lucru. Anchetatorii adauga ca Adomnitei incerca sa le ajute pe directoarele Teodora Jinga si Carmen Irimescu sa scape de raspunderea penala, avand cu acestea o relatie apropiata.
 

Pe 30 martie 2015, el i-a convocat pe cei trei auditori pentru o discutie despre un document redactat de Serviciul de Audit, in cuprinsul caruia erau evidentiate faptele penale descoperite de auditori. "Cu aceasta ocazie, Adomnitei Cristian Mihai, fiind pus in fata unui document care prezenta in mod detaliat frauda descoperita (...), realizand ca auditorii sunt determinati sa nu cedeze si sa mearga cu verificarile pana la capat, a schimbat tactica de abordare a acestora, ajungand pana la a-i umili (le-a cerut de patru ori sa le 'duca ceai si cafea' numitelor Jinga si Irimescu, i-a intrebat daca sunt 'nebuni la cap', reprosandu-le faptul ca au consemnat un asemenea prejudiciu) si a le solicita in mod expres sa modifice continutul actului (...). ", se mai arata in referatul DNA.
 

Adomnitei a incercat sa ii manipuleze pe auditori


Anchetatorii mai sustin ca discutia a fost inregistrata, iar din cuprinsul sau rezulta explicit modul in care Adomnitei si-a exercitat influenta asupra auditorilor din subordinea sa directa, "dand dovada de o abilitate deosebita in a-i manipula pe acestia, simuland interesul sau de a se afla adevarul". Stenogramele au fost prezentate de Adevarul.
 

Cristian Adomniţei: Ok. Acuma eu mă sperii, când văd aicea... 277… prejudiciu….

CĂTĂRĂU ION: Deci 277 reprezintă aceste producţii din materialele de promovare, care, cu siguranţă - cu cea mai mare siguranţă, o parte dintre ele, nu ştiu cât au fost folosite la activităţile de promovare la rându' lor. Dar nu avem documente... Posibil să fie ce trebuie, nu este terminat…. Nu e un document finalizat. Şi noi o să ne apucăm acum de recuperat prejudiciul.

Cristian Adomniţei: Nu, că nu rămâne aşa! El dacă pleacă aşa…. Lumea despre asta vorbeşte.

CĂTĂRĂU ION: Da' n-are unde pleca!

Cristian Adomniţei: Nu m-aţi înţeles! Deci eu vă... nu înţelegeţi ceva... Eu v-am mai zis o dată - eu fac ce spuneţi voi, mă!”

(...)

"Adomnitei: La ora asta, cand vorbim noi, ce nu este lamurit si trebuieste lamurit?
 

Catarau Ion: Ce s-a intamplat cu aceste obiecte din momentul in care le-au primit la magazia dumnealor, care magazie nu-i o magazie oficiala a Consiliului Judetean, si pe urma, cand am facut noi inventar.
 

Adomnitei: Deci, nu mai bine, inainte de a scrie lucrurile astea, pui intrebarea asta directa si astepti sa iti dea si raspunsu'?!
 

Catarau Ion: I-am spus, da' n-a vrut sa... Au refuzat sa discute cu noi!
 

Adomnitei: Am inteles. Da' pe mine ma sperie cand vad...! Pe bune! Si sunt convins... ca doar n-a plecat nimeni cu... bunurile alea, asa!
 

Catarau Ion: Uitati-va dumneavoastra la data acestui document, la data acestui FCRI... cat am asteptat noi pana a va raporta dumneavoastra...", se mai arata in documentul DNA.
 

Cristian Adomniţei:  Din 20.03. Dar eu n-am primit……”

Potrivit DNA, se poate observa cu claritate atitudinea mincinoasa a presedintelui, care s-a prefacut ca nu stie ”ce este lamurit si ce trebuie lamurit”, ca este ”convins ca nu a plecat nimeni cu bunurile” si ca el nu ar fi primit FCRI-ul pe care il avea de 10 zile.

Cristian Adomniţei: Măi, dar nu. Staţi un pic aşa! Nu. Staţi ca să mă lămuresc eu , că una-i una, alta-i alta. Sentimentul vostru este că n-au fost făcute către SALZIS, că s-a recepţionat?

CĂTĂRĂU ION: Avem şi această ipoteză...

Cristian Adomniţei:  Păi, da' hai să vedem despre ce vorbiţi. Pentru că dacă voi simţiţi... Dacă discuţia are loc doar că nu s-au împărţit... Nu prietene! Nu ia nimeni acasă 20 de albume că n-are ce face cu ele! Sentimentu' care se poate vedea este că n-au fost făcute de către SALZIS şi, după aceea, se schimbă discuţia. Dar asta - spuneţi-mi ce gândiţi! Că atunci ….dacă voi o să spuneţi că vi-i foame, că asta credeţi, atunci eu mă gândesc la mâncare. Dacă voi vreţi pantofi, de fapt, eu nu mă gândesc la pantofi - că voi îmi spuneţi că vi-i foame! Ori îmi spuneţi ce gândiţi şi ce vreţi...Şi eu sunt... V-am spus din start – pentru că…. rău e uşor să faci!

CALANCE DUMITRU: Da. Şi noi ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am vrut să lămurim aici lucrurile.

Cristian Adomniţei:  Deci pentru mine lucrurile sunt foarte clare! Că eu merg pe mâna voastră, nu merg pe mâna lor! Că ele n-au cum să... verifice că au un auditor. Se bănuieşte că voi ştiţi mai multă carte decât ele! Deci de asta se prezumă, de la asta pleacă discuţia. ”

Cristian Adomniţei: Una peste alta, pe mine mă interesează dacă toate materialele au fost livrate. Asta este temerea mea.

CĂTĂRĂU ION: Toate materialele... în momentu' acesta vă putem spune că nu au fost livrate. Au fost luate numai 11 poziţii de 121.000 de lei.”

(…)

Cristian Adomniţei: Subliminale?Deci treaba-i clară pentru mine…. Obiectivu' meu este în primul rând să ştiu dacă... nu au intrat toate….

CĂTĂRĂU ION: Subliminale... Şi să mai lămurim aspectul celălalt, cu acele albume...

Cristian Adomniţei:  Dacă este adevărat….cu acele albume….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Păi, nu, albumele să le facă, domnu' preşedinte! Că trebuie să le facă!

Cristian Adomniţei:  Normal că tre' să le facă! Despre ce vorbim?! Da' trebuie albumu' cu aeroportul făcut, nu cu ...!”
 

Procurorii arată că albumul nu putea fi ”facut cu aeroportul”, intrucat albumul fusese predat in ziua de 19 decembrie 2013, iar aeroportul fusese finalizat in luna august 2014 si inaugurat in ziua de 21 august 2014. Ulterior, numitele Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid au fost chemate in biroul in care avea loc discuţia, presedintele continuand sa simuleze o atitudine impartială, chiar reproşându-le acestora gravitatea situatiei:

 

Cristian Adomniţei: ….Deci ei zic aşa - din astea cu 16 s-au dat 11, că atâta e pe semnătură. Eu vă prezint 'big-picture'. Voi acuma îmi spuneţi - dacă e ceva - între timp... Dacă nu, tre' să mai completaţi cu documente. Că în lipsa unor documente... În lipsa şi a altor documente...se constată un prejudiciu de 2.770.000.000. Materiale care nu se... nu le-au putut găsi. Deci asta este! Au găsit - ce au găsit ei - de la 330 la 270 au găsit. Şi restu' – asta care cu 16 poziţii, care cuprinde 330 de milioane….330.000 de lei - avea 16 poziţii, dar de predat s-au predat 11 poziţii. Nu, domnu'...?

CĂTĂRĂU ION: Da, da. Corect! Numai că aicea... Aici, în acest cadru... prejudiciul…. Cele cinci poziţii lipsă reprezintă 213.000 lei.

Cristian Adomniţei: Normal, că aşa se ajunge…

CĂTĂRĂU ION: Deci ăsta e 213.000 lei. 277 reprezintă ceea ce n-am găsit în depozit.

Cristian Adomniţei: Totalu'. Da' încă o dată zic - să fim atenţi la ce scriem şi cum scriem. Dacă n-am găsit în depozit, nu înseamnă că le-a luat cineva. Le-o furat sau nu ..…..Deci de asta spun - când scriem mare şi cu rost - prejudicierea patrimoniului public cu 277, asta înseamnă!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Mata ai scris, nea IOANE!

Cristian Adomniţei: Nu înseamnă altceva, decât asta!

CĂTĂRĂU ION: Şi în momentu' acesta aceasta susţin! Pentru că aşa am documente. Dacă vor prezenta dumnealor sau altcineva justificări...

Cristian Adomniţei: Pe mine, primul şi primul lucru care mă interesează este…. că nu înţeleg…. deci ei au verificat intrările în magazie.

CĂTĂRĂU ION: În final asta a fost.

Cristian Adomniţei: Care nu justifică că s-a livrat întregul contract, nu?

CĂTĂRĂU ION: Da. Cristian Adomniţei: Asta e ideea. Păi în primu' şi în primu' rând, înainte de a da vreun răspuns, vreau să văd că s-a recepţionat toată marfa comandată. De aici plecăm. Cum s-a cheltuit ea după….. Că s-a împărţit la TEL AVIV, la VIENA... Asta e altă discuţie. E următoarea discuţie...! Dar prima discuţie este să vedem că în hârtii, cel puţin - dar sunt convins că şi în fapt! Mă, dacă erau nişte lingouri de aur, sunt convins că aveai ce face cu ele! Dar nişte albume?! Alea nu le poţi justifica în... bazar… Adică nu mă gândesc că cineva le-a furat să le vândă!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' n-a spus nimeni că le-a furat, domnu' preşedinte!

Cristian Adomniţei: Când scrie aicea 'Prejudiciu', nu mai contează că le-a furat, că le-a...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' nu-s furate! Că nu-s justificate e altă chestiune!

Cristian Adomniţei: Deci eu nu semnez aşa acest FCRI! Principala problemă - te rog să răspunzi la întrebarea mea! Nu la altă temă sau la altă întrebare!

JINGA CRISTINA TEODORA: Am un dosar complet cu documente... eu nu le-am dat la... pentru că…..

Cristian Adomniţei: TEODORA, ai răbdare oleacă! Eşti investigată! Nu este de plătit , bun…..îi spui….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Spuneţi!

JINGA CRISTINA TEODORA: Eu nu am fost notificată că acest…..

Cristian Adomniţei: TEODORA, ai răbdare!

CONSTANTINESCU FĂNEL: O să fiţi şi notificată!

Cristian Adomniţei: Deocamdată... tu ştii cum e? …neinteligibil….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu-i nici o problemă! Da' asta nu-i o problemă!

Cristian Adomniţei: Asta-i ultima grijă că n-ai fost notificată. Deci ceea ce... direcţia în care vor merge lucrurile este următoarea - în primul rând să ne asigurăm că LASER CO a livrat tot ce...S-a plătit LASER CO tot? De plătit s-a plătit. Păi dacă s-a plătit tot, să văd că a intrat tot…. magazia trebuia să se fi încărcat...la dracu…. cu toate poziţiile alea! Aia e prima întrebare. Asta spune omu'. Nu s-au încărcat? Prejudiciu!

CALANCE DUMITRU: Corect.

Cristian Adomniţei: Băi, nasol! Prejudiciu' te urmăreşte - ia casa, ia maşina, ia căţelu', ia ce are de luat! Adică nu există... Asta-i chestie de… cum să spun - asta e o chestie minimală! Că trebuia... După aia sunt ieşirile! S-au dus la mama dracului! Hârtiile ei încă nu le-au văzut! Ei, în lipsa hârtiilor - că n-au avut acces - cum spui tu - au constatat că nu ştiu ce... Acum, să fiu sincer: Voi aţi avut audit la magazie sau la Achiziţii? Şi atuncea aţi găsit minusu' la... (n.n. - hartiile la care face referire presedintele, inclusiv actul ce atesta, fictiv, restituirea albumelor, semnat de catre acesta, urmau a fi prezentate de catre Jinga Teodora, in ziua de 01 aprilie 2015, auditorilor)

CĂTĂRĂU ION: Nu, oriunde a fost un efect a mers auditul…. da' treaba să fie foarte clară! Oriunde, în birou' dumneavoastră nu puteam intra. În rest, puteam intra oriunde! Vrem să fie foarte clar!

Cristian Adomniţei: Da' vă spun eu - puteţi intra în birou' meu!

CĂTĂRĂU ION: În faţa legii nu păţesc nimic! Dacă nu intram, puteam fi acuzat de neglijenţă. Nu e asta o problemă! Nu suntem ca americanii, că dacă n-am autorizaţie...

Cristian Adomniţei: Nu, nu sunteţi.. Ziceţi, fetelor, acuma, ce...? Dar acuma înţelegeţi unde se duce discuţia! Discuţia se duce... şi acolo vreau şi eu să ştiu - dacă s-au plătit trei miliarde şi nu ştiu cât...tre' să fiu convins că tot ce s-a plătit s-a primit!

JINGA CRISTINA TEODORA: Tot ce s-a plătit s-a primit. Avem un dosar complet.

Cristian Adomniţei: Unde scrie?

 

JINGA CRISTINA TEODORA: Deci ideea este următoare - când au venit cei trei colegi la noi...

 

Cristian Adomniţei: Toţi trei.

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Adică noi trei.

 

JINGA CRISTINA TEODORA: Eu am avut buna credinţă. I-am primit. Deja, când am văzut că, deja depăşesc orice atribuţii... M-am documentat. Am citit şi eu legile... privind auditul. Şi am constatat.

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Mai ziceţi o dată? Că n-am înţeles. Da' mă rog... Spuneţi!

 

JINGA CRISTINA TEODORA: Că n-aţi respectat întrebările. Deci trebuia să ne notificaţi, ca şi structură... atrasă că dumneavoastră sunteţi în audit la Achiziţii. Trebuia să notificaţi că suntem structura atrasă în auditul dumneavoastră. Şi vă prezentam toate documentele. Numai că nu aţi procedat aşa!

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Şi fără asta n-aţi putut să le prezentaţi, doamna...? Cristian Adomniţei: Dom'le, na! S-au speriat de voi. Aşa!.... (...)

 

CĂTĂRĂU ION: Îmi dă documentele azi sau mâine dimineaţă, când...

 

Cristian Adomniţei: Exact! Şi mai vorbim mâine.

 

CĂTĂRĂU ION: La sfârşitul zilei noi le-am analizat. Şi constatăm.

 

Cristian Adomniţei: Bineînţeles. Aşa facem! Şi reluăm discuţia de la punctu' ăsta.

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Şi la documente puneţi şi sesizările care le-aţi făcut, că vreau să le văd şi eu! Asta aşa, ca paranteză.

 

CĂTĂRĂU ION: …neinteligibil….că documentul care…..neinteligibil…

 

Cristian Adomniţei: Am înţeles. Îi dau drumu' mâine! N-ai unde să spui altceva. Da' vreau eu să mă lămuresc - voi să-mi spuneţi - care e treaba cu intrările....

 

CĂTĂRĂU ION: Păi scrieţi pe el

 

Cristian Adomniţei: Băi, nu pot să semnez. Că eu mă sperii de asta….

 

CĂTĂRĂU ION: Păi adăugaţi la avizare….

 

Cristian Adomniţei: Ce să adaug? Fac ce am făcut şi pentru voi!Şi v-am zis….

 

CĂTĂRĂU ION: Puneţi o rezoluţie!

 

IRIMESCU CARMEN INGRID: Domnu' preşedinte ne-a dat verbal...

 

Cristian Adomniţei: Verbal vă duceţi şi lămuriţi-vă cu documentele!

 

CĂTĂRĂU ION: Mulţumesc că mi-aţi tradus. Eu am înţeles cam ce... Şi eu îi spun că la următoarele documente nu poate da dispoziţie verbală. Trebuie să pună rezoluţie pe document.

 

Cristian Adomniţei: Da, domnule! Deocamdată dau tot ce îţi trebuie ţie. Dar ca să mă lămuresc eu, în primul rând, care este adevăru', în toată afacerea asta! Şi, după ce mă lămuresc, să fiţi convinşi că poate se rezolvă multe! Dar, deocamdată... vreau să ştiu care e adevăru'.

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Domnu' preşedinte, la documentele alea justificative, să pună şi sesizările alea - că vreau să le văd şi eu...

 

Cristian Adomniţei: Care sesizări?

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: A lu' doamna... Plângeri, ce erau! Păi nu m-aţi judecat pentru reclamaţiile lor, domnu' preşedinte?!...

 

Cristian Adomniţei: Nu v-am judecat încă… pentru nimic!

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: A! Nu m-aţi judecat?! Cum? M-aţi judecat, domnu' preşedinte!

 

Cristian Adomniţei: Da' ce v-a chemat cineva la vreun...?

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' vreau să le văd din curiozitate, aşa... Să le pun în ramă. Aţi spus că aţi făcut plângere împotriva mea, nu?

 

Cristian Adomniţei: Plângerea ei e plângerea ei! Ce... ?

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Eu?!! Ştiu foarte bine ce am făcut!

 

IRIMESCU CARMEN INGRID: Foarte bine!

 

Cristian Adomniţei: Hai. Gata! Mergeţi şi lămuriţi lucrurile astea azi, cel târziu mâine! Când vă chem mâine, începând de la...

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu ştiu. Discutaţi cu auditorii! Eu sunt supervizor.

 

Cristian Adomniţei: Şi le duci şi ceai şi cafea şi te asiguri că...

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Da' este! Domnu' preşedinte, a fost dintotdeauna! Din punctu' meu de vedere...

 

Cristian Adomniţei: Deci discuţia este de colegialitate şi elegantă. Că suntem şi bărbaţi şi femei... Oameni normali cu tot ce vă trebuie, la... mansarda fiecăruia, da? Deci nu sare nimeni calu',... nu daţi hârtiile. Pentru că aici nu trebuie să fie aşa. Nu poate să rămână aşa! Dacă se creează această idee, foarte rău! Eu lupt cu geneza, nu cu cauza! Nu cu efectu'! Da'...?

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Am înţeles domnu' preşedinte. Am înţeles!

 

Cristian Adomniţei: Nu se poate ca după o activitate de 30 de ani... să aibă prejudiciu de două milioane şapte sute! Eşti nebun?! Adică... n-ajungem la nimica! Deci evident, undeva... părerea mea... pe acest parcurs - o eroare de sistem... Nu se poate ca pentru trei miliarde cinci sute plătiţi tu să nu fi primit materiale de două milioane şapte sute! Sunteţi nebuni la cap?! Nu există aşa ceva! Deci evident că undeva... Ei au spus „Bă, noi am luat din ce... ceeea ce am văzut” Ok! Poate mai sunt şi alte hârtii pe care nu le-au văzut! Trebuie să le vadă şi pe alea înainte de a spune că e un prejudiciu de două milioane şapte sute! Înţelegi? Asta este schema. Şi, după ce ne lămurim şi mai bine unii cu ceilalţi, putem să purtăm o discuţie şi mai aproape de...

 

CALANCE DUMITRU: Corect! Despre asta este vorba! Trebuie să vedem până la ce sumă primim documente justificative din partea dumnealor. Atât!

 

Cristian Adomniţei: Păi, până la trei miliarde cinci sute! Cum adică până la ce sumă?! Ce discuţie îi asta?

 

CALANCE DUMITRU: S-a înţeles!

 

CONSTANTINESCU FĂNEL: Poftiţi!” 

Adomnitei a refuzat sa avizeze documentul auditorilor, hasurand cuvantul "avizat" trecut in cuprinsul actului. De asemenea, presedintele CJ Iasi nu a sesizat Parchetul si nu a dat curs celorlalte solicitari ale auditorilor. 

 

Înregistrare din 27.03.2015:

 

IRIMESCU CARMEN INGRID: Alo?

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: D-na director...

 IRIMESCU CARMEN INGRID: Da.

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Dar nu ajung pe la consiliu nu ştiu de ce vrei să te vezi cu mine.

IRIMESCU CARMEN INGRID: A...

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Arde până marţi?

IRIMESCU CARMEN INGRID: Aoleu! Până marţi? Deci eu voiam să vă spun că am primit o notificare că tocmai declanşează auditul o misiune de audit la serviciul meu. De unde, brusc şi instantaneu, nu ştiu. Probabil ca răzbunare că le-am răspuns în mai multe privinţe. Auditul o să dureze cam o lună, deci este un volum de muncă...

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: O să vedem, bine. Hai, că o să lămurim. Am priceput.

IRIMESCU CARMEN INGRID: Da? Ok.

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Deocamdată voi aveţi de livrat şi proiectul ăla. Şi după proiectul ăla să vă auditeze cât vrea el. Hai, mai povestim, am înţeles. Bine.

IRIMESCU CARMEN INGRID: Bine, mulţumesc, la revedere!”
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22