Stăpânii de sclavi din Berevoești susţin că faptele lor sunt fireşti VIDEO

E.b. | 19.07.2016

În sala de judecată, cei 39 de suspecţi reţinuţi pentru că au transformat copii în sclavi, au declarat că gestul lor de a lega tineri cu lanţuri este firesc. Paradixal, ei spun că au încercat să-i ajute pe aceşti tineri.

Pe aceeași temă

 
 
Judecătorii de la Tribunalul Argeş au hotărât că faptele suspecţilor sunt atât de grave încât ar fi un pericol pentru societate lăsarea lor în libertate.
 

Localnicii din Berevoești, acuzați că au trasformat peste 40 de copii și tineri în sclavi, au vorbit doar în fața judecătorilor. Le-au spus că nu li s-a părut anormal să-i lege pe copii cu lanțuri și să-i forțeze să muncească. Și au adus și argumente, care însă nu i-au convins pe magistrați, conform digi24.ro.


Judecatorii care au decis arestarea preventiva susțin ca suspecții au călcat în picioare toate valorile umane.

 

 

"Inculpaţii ignoră total valorile intrinseci fiinţei umane, viaţa, integritate corporală, sănătatea, libertatea, onoarea şi demnitatea, privind victimele ca pe o marfă producătoare de beneficii materiale, pe care le exploatează la maximum şi le transferă între membrii grupărilor în acelaşi scop" au motivat judecătorii.


Procurorii verifică acum felul în care autoritățile locale au acționat în acest caz. Rețelele de trafic de persoane funcționau din 2008.

 
Anchetatorii au identificat, în acest caz, 40 de victime. Tribunalul Argeș a decis să-i trimită după gratiipe suspecţi 39 de suspecți, însă decizie a fost contestată de către membrii rețelei la Curtea de Apel Pitești.


Zeci de oameni, inclusiv copii, au fost ţinuţi în sclavie la Berevoieşti. Stăpânii îi pedepseau aspru, iar metodele erau dintre cele mai dure. Toată comuna ştia că mai multe familii au robi pe care îi folosesc atât la muncile din casă, dar şi să facă bani: îi trimiteau la cerşit ori la furat lemn din pădure. Procurorii spun că totul funcţiona după reguli bine puse la punct. Anumite persoane aveau misiunea să se asigure că nimeni nu intra în sat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22