Pe aceeași temă
Judecătorii de la Tribunalul Argeş au hotărât că faptele suspecţilor sunt atât de grave încât ar fi un pericol pentru societate lăsarea lor în libertate.
Localnicii din Berevoești, acuzați că au trasformat peste 40 de copii și tineri în sclavi, au vorbit doar în fața judecătorilor. Le-au spus că nu li s-a părut anormal să-i lege pe copii cu lanțuri și să-i forțeze să muncească. Și au adus și argumente, care însă nu i-au convins pe magistrați, conform digi24.ro.
Judecatorii care au decis arestarea preventiva susțin ca suspecții au călcat în picioare toate valorile umane.
"Inculpaţii ignoră total valorile intrinseci fiinţei umane, viaţa, integritate corporală, sănătatea, libertatea, onoarea şi demnitatea, privind victimele ca pe o marfă producătoare de beneficii materiale, pe care le exploatează la maximum şi le transferă între membrii grupărilor în acelaşi scop" au motivat judecătorii.
Procurorii verifică acum felul în care autoritățile locale au acționat în acest caz. Rețelele de trafic de persoane funcționau din 2008.
Anchetatorii au identificat, în acest caz, 40 de victime. Tribunalul Argeș a decis să-i trimită după gratiipe suspecţi 39 de suspecți, însă decizie a fost contestată de către membrii rețelei la Curtea de Apel Pitești.
Zeci de oameni, inclusiv copii, au fost ţinuţi în sclavie la Berevoieşti. Stăpânii îi pedepseau aspru, iar metodele erau dintre cele mai dure. Toată comuna ştia că mai multe familii au robi pe care îi folosesc atât la muncile din casă, dar şi să facă bani: îi trimiteau la cerşit ori la furat lemn din pădure. Procurorii spun că totul funcţiona după reguli bine puse la punct. Anumite persoane aveau misiunea să se asigure că nimeni nu intra în sat.