Streinu Cercel: Imunitate pentru cei care încheie contracte pe bani publici; Nimeni să nu ne atingă

Laurentiu Gheorghe | 28.03.2020

Dr. Adrian Streinu Cercel a făcut o cerere controversată, invocând imunitate la fel ca judecătorii Curții Constituționale, pentru funcționarii statului care fac achiziții în timpul Stării de Urgență

Pe aceeași temă

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, primul spital din România care a tratat pacienți infectați cu coronavirus, a declarat, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că „După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”.

Dialogul dintre Adrian Streinu Cercel și Mihai Gâdea la Antena 3:

Adrian Streinu Cercel: Primul lucru de care avem nevoie este să fim lăsați în pace să ne facem treaba.

Mihai Gâdea: Cine va deranjează?

A. S. C.: Foarte mulți. Plecând de la media...

M. G.: Păi da, dar media să știți că vă ajută cel mai mult în zilele astea, plecând de la prevenție...

A. S. C.: Da, cu o singură condiție, să sune mai rar. Au fost zile când am vorbit de dimineața și până seara la telefon și nu știam la ce să răspund mai întâi.

M. G.: Eu zic ca media face în zilele astea mai mult bine decât rau.

A. S. C.: Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor.

Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România în acest moment este fantastic de mare.

Afirmațiile lui Streinu Cercel vin în contextul în care ne aflăm în plin scandal în care unii oficiali din Ministerul Sănătății trebuie să dea explicații despre cum a ajuns o bucătăreasă din Giurgiu să facă milioane de euro din bani publici, vânzând spitalelor măști de protecție.

De fapt, firma bucătăresei din Giurgiu - Romwine&Coffee din Uzunu, înființată în 2019, aparține unui personaj controversat, Cătălin Robertini Hideg – mason, doctorand la Academia SRI și candidat pentru Senat din partea partidului lui Dan Diaconescu și patronul firmei SANIMED, campioană la contractele încheiate cu spitalele de stat.

Tunul dat de bucătăreasa din Giurgiu constă într-un contract în valoare de 56 de milioane de lei (17 milioane de euro) pentru 1,7 milioane de măști de protecție vândute la suprapreț.

„Nu am putut participa la licitație cu firma mea pentru că nu am avut certificatul fiscal pe zero și în orice licitație publică dacă nu ai această situație ești eliminat din licitație. Atunci am folosit o companie din grupul nostru, mai mică. Este compania directoarei mele de achiziții, de la SANIMED, pentru că avea toate actele în regulă și eu am mers ca ferm susținător, nu este nimic ilegal în chestia asta”, a spus Hideg pentru B1TV.

„Dacă sunt mason, nu îmi este rușine să spun asta. Sunt de 20 de ani și nu îmi este rușine de majoritatea prietenilor pe care i-am făcut acolo. Masonii nu sunt toți oameni răi sau oameni care fac lucruri urâte”, a mai precizat patronul SANIMED la B1 TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22