Studiu: 40% dintre elevi vor să înceapă școala în bănci iar 30% optează pentru școala hibrid

Laurentiu Gheorghe | 05.08.2020

În cadrul unei consultări inițiate de Consiliul Național al Elevilor, 2 din 5 elevi au spus că doresc reluarea cursurilor în sălile de clasă, iar o treime optează pentru sistemul hibrid – clasă și online.

Pe aceeași temă

Varianta cel mai puțin agreată de către elevi o reprezintă învățământul exclusiv online și în sistem hibrid prin împărțirea claselor în grupe.

Conform comunicatului Consiliului Național al Elevilor (CNE), citat de Edupedu.ro, la consultare au participat peste 12.500 de elevi în 24 de ore.

În funcție de răspunsurile primite, CNE propune câteva obiective pentru desfășurarea noului an școlar în condițiile în care pandemia de Covid-19 va continua și în luna septembrie.

„Pe termen scurt, este esențială realizarea unei formări de bază a cadrelor didactice în domeniul tehnologiei și informației, pentru a putea deprinde un set minim de cunoștințe necesare operării dispozitivelor conectate la internet. Pe termen lung, includerea unui modul comprehensiv de educație digitală în formarea continuă a profesorilor și-a dovedit necesitatea, întrucât aceste competențe s-au dovedit a fi indispensabile pentru toți actorii din sistemul educațional.

Realizarea, în regim de urgență, a unei noi analize privind numărul de elevi care nu au acces la internet, folosind indicatori realiști, pentru a avea un set de date clare în ceea ce privește necesarul de dispozitive conectate la internet care vor fi achiziționate de către Guvernul României.

În cazul începerii cursurilor într-un format care presupune prezența fizică a elevilor la cursuri, solicităm modernizarea infrastructurii sanitare din unitățile de învățământ, astfel încât riscul de infectare să fie micșorat prin implementarea măsurilor preventive, precum igienizarea constantă a mâinilor.(…)

Raportul integral privind debutul anului școlar 2020-2021 din perspectiva elevilor poate îl puteți citi AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22