Tariceanu: Cazul Oprea va fi discutat in coalitie. Poate afecta imaginea Guvernului

I. P. | 27.10.2015

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că situaţia vicepremierului Oprea va fi discutată de coaliţie cu prima ocazie, afirmând că orice scandal poate afecta imaginea Guvernului, dar că "trebuie să vedem dacă acuzaţiile sunt sau nu fondate".

Pe aceeași temă

"Nu am discutat subiectul cu domnul Oprea. Cred că (situaţia lui Gabriel Oprea –n.r.) o să facă obiectul unei discuţii în coaliţie, probabil cu proxima ocazie cu care ne vom întâlni", le-a răspuns jurnaliştilor copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă a discutat cu Gabriel Oprea cu privire la accidentul în care un poliţist din coloana sa oficială şi-a pierdut viaţa.

 

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, cu privire la situaţia vicepremierului Gabriel Oprea, că sunt două aspecte care trebuie luate în considerare, unul juridic, în privinţa căruia Justiţia este singura care trebuie să se pronunţe, dar şi un aspect politic care nu poate fi neglijat.

 

"Este sigur şi cealaltă latură politică, care nu poate fi neglijată. Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este că cu toţii, indiferent de poziţiile în care ne aflăm, trebuie să acceptăm că legea este egală pentru toţi, se aplică tuturor", a susţinut copreşedintele ALDE, citat de RTV.

 

Tăriceanu a mai spus că "accidente politice" se întâmplă nu dor în România, afirmând că sunt acuzaţii de o parte şi de alta, iar "opoziţia întotdeauna caută să fructifice o astfel de situaţie".

 

Copreşedintele ALDE a subliniat că stabilirea vinovăţiei sau a nevinovăţiei unui membru al Guvernului nu trebuie să afecteze sub nicio formă stabilitatea Guvernului.

 

"Până la urmă, se poate constata sau nu vina unuia dintre membrii Guvernului, dar acest lucru nu trebuie să afecteze, sub nicio formă, stabilitea Guvernului, stabilitea formulei guvernamentale a coaliţiei", a afirmat Tăriceanu.

 

Întrebat dacă situaţia ministrului de Interne Gabriel Oprea afectează imaginea Executivului, Tăriceanu a declarat că orice scandal afectează imaginea Guvernului, însă trebuie văzut dacă acuzaţiile sunt fondate sau nu. "Orice scandal se poate considera că afectează imaginea Guvernului, dar acum trebuie să vedem dacă există o bază reală, dacă aceste acuzaţii sunt fondate sau nu", a răspuns Tăriceanu.

 

Scut in jurul lui Oprea

 

Parlamentarii puterii si in special cei din UNPR au facut tot posibilul pentru a-l scoate nevinovat pe Gabriel Oprea, de cand scandalul a luat amploare.

 

Astazi, alesii coalitiei de guvernare au respins propunerea ca vicepremierul sa fie audiat in Comisia pentru cercetarea abuzurilor.

 

Seful Comisiei, liberalul Mircea Man a cerut ca ministrul de Interne sa vina sa dea explicatii in Parlament cu privire la accidentul in urma caruia un politist din coloana sa oficiala a murit, saptamana trecuta.

 

“Propun audierea domnului ministru de Interne Oprea in carul Comisiei legat de ce s-a intamplat” in seara accidentului, a spus Man, refuzat insa de parlamentarii puterii.

 

Potrivit social-democratului Ioan Stan, “nu cred ca comisia poate cere audierea domnului vicepremier Oprea. Atat timp cat dumnealui se afla sub ancheta unor organe abilitate ale statului, comisia nu are ce cauta acum aici”.

 

Mai mult, foarte agresivi de la declansarea scandalului, reprezentantii UNPR in Parlament au respins si ei initiativa din comisie: “ Sa inteleg ca exista o petitie venita de la cetateni la noi in Comisia de abuzuri si petitii, pentru ca daca nu, aceasta comisie de cercetare a abuzurilor e pe care sa faca abuz ea”, a spus deputatul UNPR Luminita Adam.

 

In concluzie, majoritatea a respins cererea ca ministrul Oprea sa se prezinte la audieri in comisia parlamentara. In schimb, in comisie ar putea veni seful Politiei Romane si cei ai Politiei Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22