Pe aceeași temă
ALDE, partidul care are şi portofoliul Energiei din Guvern, a subliniat că vrea să se renunţe la taxa de 2% din cifra de afaceri a companiilor din energie.
„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut nişte comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal”, a afirmat Tăriceanu.
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a declarat, duminica seara, ca este normal sa existe opinii diferite in Coalitia de guvernare, deoarece sunt partide cu orientari diferite, il respecta pe Calin Popescu-Tariceanu si va tine cont de opinia acestuia.
"Eu nu am spus in declaratia mea decat faptul ca deciziile mari se discuta in Coalitie. Eu nu am stiut nici daca s-a discutat, nici daca nu s-a discutat, nu am facut decat acesta precizare, nelasand sa se inteleaga faptul ca dansul a luat o decizie sau a spus acest lucru fara sa discute cu ceilalti din coalitie. Am sa tin cont de sfatul domnului presedinte Tariceanu, dar pe zona de energie sau in administratie trebuie sa se tina cont si de experienta pe care o am in administratie.
Important este cu ce ies cele doua parti, PSD-ALDE. Este bine sa fie puncte de vedere diferite. (...) Apropo de aceste eventual puncte de vedere diferite, dar e normal sa fie aceste puncte de vedere diferite. (...) Discutii inainte si dupa (adoptarea OUG n.r. 114/2018 - n.red.), pot sa aiba loc. (...) Suntem un partid de stanga cu unul de dreapta. E normal sa fie opinii diferite", a afirmat, duminica seara, Eugen Teodorovici, intr-o emisiune la Antena 3, preluată de Ziare.com.
Ministrul Finantelor a reamintit ca Tarcieanu l-a numit secretar de stat in MFP, in 2007, fiind unul dintre artizanii carierei sale politice si profesionale.
"Eu am un respect pentru dansul deosebit. (...) Dansul m-a pus pe mine secretar de stat, dansul m-a numit in 2007 secretar de stat. Deci dansul este unul dintre artizanii, sa spunem carierei mele profesionale si politice si toata viata mea voi avea un respect deosebit si niciodata indiferent ce ar spune sau as auzi din presa, nu as pune la indoiala ca ar fi zis domnul presedinte Tariceanu", a adaugat Teodorovici.
Oficialul de la Finante a mai spus ca se fac presiuni din mai multe directii pentru modificare OUG n.r.114/2018.
"Nu. In Coalitie nu este niciun fel de tensiune. (...) Am lucrat foarte bine si in Parlament (cu ALDE - n.red.) . Cu cine a fost deschis sa lucreze s-a lucrat foarte bine", a mai spus Teodorovici.
Ministerul Energiei a fost condus doar de ALDE, Dragnea şi PSD insistând să le dea un minister la schimb. Mai mult, spre deosebire decembrie 2016, când ALDE a primit doar patru ministere, partidul lui Tăriceanmu ar urma să emită pretenţii pentru încă un minister după alegerile europarlamentare, dat fiind că acum au mai mulţi aleşi faţă de acum trei ani, iar din PSD pleacă tot mai mulţi, scrie Adevărul.
Tăriceanu vrea să fie pezidenţiabil Tăriceanu le-a transmis celor din PSD că ALDE preferă să meargă cu propria listă la europarlamentare, deşi în urmă cu câteva luni social-democraţii încercaseră să discute cu liderul liberal-democrat despre o posibilă listă comună. Însă la cum se prezintă lucrurile, Tăriceanu a anunţat că ar vrea cinci mandate de europarlamentar, ceea ce înseamnă că partidul său ar trebui să ia undeva în jur de 11%, iar la redistribuire să intre un procent de 10-11% din voturile obţinute de la partidele şi candidaţii care nu reuşesc să atingă pragul. Mai mult, preşedintele Senatului a declarat că se gândeşte tot mai mult la o candidatură la prezidenţiale, fie din partea coaliţiei PSD-ALDE, fie doar ca reprezentant al formaţiunii pe care o conduce, arătându-le colegilor social-democraţi că nu vrea să renunţe la nici în ruptul capului la ambiţiile sale.