Pe aceeași temă
La acest sfarsit de saptamana au loc, la malul marii, mai multe sedinte importante ale PSD si ALED, inclusiv cu membri ai guvernului si cu parlamentari.
Intrebat daca se vor discuta si prioritati ALDE, precum proiectul lui Tariceanu, Dragnea a raspuns afirmativ, conform HotNews.
"Nu am automat ceva impotriva, dar sa vedem care sunt detaliile, ideea nu mi se pare gresita”, a raspuns liderul PSD.
“Nu este o initativa neimportanta, sa vedem daca cei care au initiat-o au gandit toata arhitectura”, a adaugat Dragnea.
Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu anunta, in luna mai, ca va redepune proiectul de lege pentru infiintarea Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, o entitate independenta, intrucat cel depus in octombrie anul trecut a fost clasat pentru ca nu a intrat in dezbatere legislativa.
El a precizat ca este posibil ca unele prevederi din proiectul de anul trecut sa fie schimbate.
"Autoritatea Independenta de Interceptare a Comunicatiilor. Vrem ca aceasta activitate sa o scoatem din zona serviciilor secrete pentru ca, asa cum stiti, CCR a dat o decizie in acest sens care trebuie, pana la urma, sa se materializeze intr-un fel. Tot ceea ce inseamna activitatea de politie judiciara trebuie sa fie facuta de politia judiciara, nu au treaba in aceasta chestiune serviciile de informatii. Serviciile de informatii, de altfel, trebuie sa fie extrem de atente cum isi calibreaza actiunea, trebuie sa fie in conformitate si necesitatea este de a se conforma prevederilor constitutionale si deciziilor Curtii Constitutionale. Cred ca crearea acestei autoritati va fi o solutie care va usura situatia tuturor", a spunea atunci presedintele Senatului.
in luna martie 2016, Guvernul a adoptat o OUG privind interceptarile, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale prin care SRI si alte servicii secrete a pierdut dreptul de a realiza interceptari in dosare penale.
Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional articolul 142 alineatul (1) din Codul de Procedura Penala. Articolul in cauza spune ca "procurorul pune in executare supravegherea tehnica ori poate dispune ca aceasta sa fie efectuata de organul de cercetare penala sau de lucratori specializati din cadrul politiei ori de alte organe specializate ale statului."