Pe aceeași temă
„Nu micii agenți economici sunt problema, trebuie să cheltuim resursele pentru a vedea exact ce se întâmplă în economie”, a spus ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici duminică seară, la Antena 3, potrivit Mediafax.
El a oferit exemplul unei companii reale, dar pe care nu a numit-o, sucursală a unei firme nerezidente, care a achiziționat bunuri, servicii și proprietate intelectuală de la societăți afiliate, la prețuri supraevaluate, plătind 105 milioane de euro în loc de 83 de milioane de euro. Prejudiciul de 22 de milioane de euro ar fi însemnat un plus de 3,5 milioane de euro impozit la stat.
Un alt exemplu a fost al unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate de 7 milioane de euro băncii mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.
Teodorovici a vorbit și de firme mamă care obligă sucursalele locale să țină conturile la anumite bănci sau să cumpere doar o anumită marcă de mașină.
„Vom trimite controale și dacă se vor constata astfel de fapte, vom reveni cu decizii de impozitare și vor plăti”, a spus Teodorovici.
Bunurile confiscate, vândute online
ANAF va vinde bunurile confiscate online, iar piața ve decide prețul acestora, și Fiscul ar putea renunța la evaluări, a anunțat duminică seară ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.
Ministrul își justifică decizia prin faptul că există bunuri din confiscări care se depreciază, se fură sau sunt distruse, mii de mașini „care zac”, iar ANAF cheltuie ca să facă evaluări. „Le vom vinde online, prin site-urile binecunoscute, iar piața va decide prețul. În cazul caselor, avem valorile cu care lucrează notarii”, a spus Teodorovici la Antena 3, citat de Hotnews.ro.
În spațiul public au apărut informații conform cărora ANAF analizează noi metode de valorificare a bunurilor confiscate, prin utilizarea de site-uri de vânzări online, agenții imobiliare, case de licitații sau brokeri, scrie sursa citată.