Teodorovici: ANAF, centrată pe multinaționale în 2019. Bunurile confiscate, vândute online

Redactia | 07.01.2019

ANAF se va concentra în 2109 pe marii contribuabili, pe multinaționale, trebuie să se ocupe de companiile ce recurg la optimizări fiscale pentru a diminua plățile de impozite către stat, spune Teodorovici.

Pe aceeași temă


„Nu micii agenți economici sunt problema, trebuie să cheltuim resursele pentru a vedea exact ce se întâmplă în economie”, a spus ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici duminică seară, la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a oferit exemplul unei companii reale, dar pe care nu a numit-o, sucursală a unei firme nerezidente, care a achiziționat bunuri, servicii și proprietate intelectuală de la societăți afiliate, la prețuri supraevaluate, plătind 105 milioane de euro în loc de 83 de milioane de euro. Prejudiciul de 22 de milioane de euro ar fi însemnat un plus de 3,5 milioane de euro impozit la stat.

Un alt exemplu a fost al unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate de 7 milioane de euro băncii mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.

Teodorovici a vorbit și de firme mamă care obligă sucursalele locale să țină conturile la anumite bănci sau să cumpere doar o anumită marcă de mașină.

„Vom trimite controale și dacă se vor constata astfel de fapte, vom reveni cu decizii de impozitare și vor plăti”, a spus Teodorovici.

Bunurile confiscate, vândute online

ANAF va vinde bunurile confiscate online, iar piața ve decide prețul acestora, și Fiscul ar putea renunța la evaluări, a anunțat duminică seară ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Ministrul își justifică decizia prin faptul că există bunuri din confiscări care se depreciază, se fură sau sunt distruse, mii de mașini „care zac”, iar ANAF cheltuie ca să facă evaluări. „Le vom vinde online, prin site-urile binecunoscute, iar piața va decide prețul. În cazul caselor, avem valorile cu care lucrează notarii”, a spus Teodorovici la Antena 3, citat de Hotnews.ro.

În spațiul public au apărut informații conform cărora ANAF analizează noi metode de valorificare a bunurilor confiscate, prin utilizarea de site-uri de vânzări online, agenții imobiliare, case de licitații sau brokeri, scrie sursa citată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22