Teodorovici cere PSD modificarea „de urgență” a legii ca să nu mai fie Pintea expusă cu cătușe

Redactia | 05.03.2020

Eugen Teodorovici cere PSD modificarea de urgență, în parlament, a legii pentru ca Sorina Pintea să nu mai fie expusă cu cătușe. Regulamentul de penitenciar a fost modificat ultima oară în guvernarea PSD.

Pe aceeași temă

Teodorovici recunoaște că PSD deține încă puterea atunci când îi cere lui Marcel Ciolacu modificarea „de urgență”, în parlament, a legii care să nu mai permită defilarea lui Pintea cu cătușe între arest și medic, unde se cere sistematic fără ca medicii să dispună internarea sa. Legea, care de fapt este un regulament, stabilește clar condițiile încătușării, iar Pintea nu se încadrează la excepții pentru că nu este nici gravidă, nici minoră, nici bătrână, nici în scaun cu rotile sau pe targă și nici nu are răni la membrele superioare unde poartă cătușe din ultima colecție iarnă-primăvară. Ironic este că ultima oară regulamentul a fost modificat în guvernarea PSD dar nu și la articolul despre excepțiile dorite de PSD pentru arestații săi pentru corupție.

Teodorovici a întrerupt telenovela jucată de PSD despre aflarea partidului în opoziție, inept și inapt în guvernarea PNL, pe care, de altfel a blocat-o, și recunoaște, implicit, că PSD deține din plin frâiele puterii atunci când cere PSD, pe un grup de whatsapp să modifice de urgență legea în parlament pentru ca Sorina Pintea, fostul ministru PSD al Sănătății, arestată pentru luare de mită, să nu mai poată fi expusă camerelor de luat vederi în drumul de la arest la policlinică unde s-a cerut până acum de două ori, fără ca medicii să dispună internarea sa.

Legea la care se referă Teodorovici este, de fapt, un regulament de penitenciar și a fost modificat ultima oară în plină guvernare PSD, când nu a fost modificat articolul care stabilește în ce condiții defilează sau nu cu cătușe cei arestați.

Cât a fost Codruța Kovesi șefă a DNA iar PSD la putere, vina era aruncată, fără nicio excepție, asupra acesteia, discursul liderilor PSD, în special al lui Liviu Dragnea, între timp condamnat și el la închisoare, fiind de înfierare a șefei DNA și a așa-zisului stat paralel care-i hăituiește pe corupții PSD.

De astă dată, în guvenare interimară a PNL vina este aruncată asupra ministrului de Interne, Marcel Vela.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, criticat de Teodorovici în mesajul de pe Whatsapp de pe un grup al PSD, pentru că nu dispune, în parlament, modificarea de urgență a legii, care este de fapt regulament, l-a criticat și el miercuri seară pe Marcel Vela, ministrul interimar PNL de la Interne.

Ironic este că și Marcel Vela s-a arătat indignat, dispunând o anchetă la poliție, pentru a se vedea a cui e vina pentru că Pintea, arestată pentru luare de mită, este purtată cu cătușe de la arest la medic, așa cum impune regulamentul de deținere a persoanelor arestate.

Deși ministru la Interne, nici Vela nu pare a avea idee despre conținutul articolului 214, alineat 6 al regulamentului aminitit care stabilește clar care sunt situațiile în care se face excepție de la încătușare: gravide, persoane de peste 65 de ani, minori, persoane imobilizate în scaun cu rotile sau pe targă și persoane care au răni la membrele supuse încătușării. Pintea, din fericire pentru ea, sau, iată, din nefericire pentru telenovela jucată de câteva zile, nu se află în niciunul dintre aceste cazuri.

Cu toate acestea, la modificarea regulamentului, în plină guvernare PSD nu s-a operat nicio modificare asupra articolului pe care PSD pedalează de fiecare dată când un membru de partid ajunge cu cătușe la mâini în urma faptelor sale infracționale.

Pintea a fost reținută de procurori pentru că a luat mită de 10.000 de euro și 120.000 de lei, pentru ultima sumă făcându-i-se și un flagrant la spitalul din Baia Mare unde era manager până săptămâna trecută când chiar șeful PSD local, șef și al Consiliului județean, în subordinea căruia se află spitalul, a cerut demiterea sa și suspendarea din partid. Între timp, ea și-a dat demisia de la spital iar partidul a suspendat-o la prima ședință „informală” a PSD la care președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, anunțase iritat că nu se vor lua decizii.

Mita luată de Pintea era comision de încredințare a unui contract de achiziție de echipamente pentru spitalul la care era plătită să-l managerizeze.

Judecătorii au dispus imediat arestarea sa pentru 30 de zile, considerând că este un pericol social și că-i poate influența pe ceilalți martori în dosar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22