Pe aceeași temă
Toader a precizat că întrevederile în acest format vor fi periodice.
„Astăzi am avut o întrevedere cu procurorul general, cu procurorul șef interimar DNA și procurorul șef de la DIICOT. Ce a determinat această întrevedere: dezbaterile legate de delegări, detasări. O discuție pe care o apreciez ca fiind foarte deschisă, aplicată, utilă, și am convenit să avem periodic astfel de discuții.
Am cerut și dânșii au fost de acord: fiecare din cele trei componente: PICCJ, DNA și DIICOT să ne facă publice toate posturile care sunt vacante și ocupate prin delegare și imediat să declanșăm procedurile de ocupare, în condițiile legii.
Să nu mai avem post vacant ocupat prin decizia procurorului general, ci prin procedura legală. Concluzia pe care o consider cea mai importantă e că vrem să punem capăt suspiciunilor legate de delegări”, a declarat Tudorel Toader.
Modificările la legea organizării judiciare fac deja victime: șase procurori părăsesc DNA
” La data 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a solicitat procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție evidența nominală a procurorilor delegați în cadrul direcției și care nu îndeplinesc condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.
Situația solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru un număr de șase procurori.
După intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiția de vechime de minim 8 ani, necesară pentru numirea în funcție la DNA” - anunță un comunicat remis luni presei de Parchetul General.